• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Doktor tacizinin cezası 2 çocuk annesi kadına kesildi

Doktor tacizinin cezası 2 çocuk annesi kadına kesildi
Konya'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görev yapan 2 çocuk annesi S., kurumdaki bir doktor tarafından uğradığı tacizi yönetime şikayet edince başka bir ilçeye tayin edildi.

Konya'da, çalıştığı kurumda sistemli olarak yöneticisi tarafından taciz edilen, bu tacizi tanıklarla kanıtlayan kadının başına gelmeyen kalmadı. Suç duyurusu doğrultusunda başlatılan savcılık soruşturması 9 aydır bir sonuca bağlanmazken, mağdur kadın önce çalıştığı kurumdan gönderildi, daha sonra çocukları nedeniyle yeni görev yerinde çalışamayacağını belirtince 20 km. uzaklıktaki bir başka yere tayin edildi.

Taciz olayı ile ilgili haberlerin yerel basına yansımasının ardından ise mağdur kadın, bu kez Konya'nın Yunak ilçesine atandı. Tacizde bulunduğu iddia edilen yöneticinin ise koltuğunu kaybettiği ancak hala aynı kurumda çalıştığı öğrenildi.

Konya Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma dosyasına giren belgelere göre, olay Konya'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yaşandı. 2 çocuk annesi S. adlı kadın, kurumdaki bir yönetici tarafından taciz edilmeye başlandı. Mağdur kadın, durumdan kurumun yöneticisini haberdar etti. Kurum yöneticisi de tanıklar önünde cereyan etmesi durumunda hemen olayı soruşturacağını söyledi. Tanıklar önünde bir süre sonra, söz konusu kişi, kadına, "Eteğin hatlarını daha iyi ortaya çıkartıyor", "Seni görmek istemiyorum, seni her gördüğümde abdestim bozuluyor" gibi sözler etti. Bir süre sonra ise kadının, kurumdaki bir başka kişiyle birlikte kent dışına gittiğine yönelik dedikodular çıkarttı.

DOSYA RAFTA BEKLİYOR

Mağdur kadın, bunun üzerine savcılığa başvurarak, başından geçenleri aktardı. Tacize uğradığını belirten kadın, konuyla ilgili tanıkların isimlerini de savcılığa bildirdi. Savcılık, Mart 2015'teki bu soruşturmadan sonra hem kadının hem de bütün tanıkların ifadelerini aldı ancak bugüne kadar soruşturmayı karara bağlamadı.

BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Kurumda da soruşturma yürütülmesini isteyen kadının ise başına gelmeyen kalmadı. Mağdur kadın, önce Halk Sağlığı Müdürlüğü'ndeki görevinden, asli kadrosunun olduğu hastaneye gönderildi. 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda olan kadın, nöbet nedeniyle sorunlar yaşadığını söyleyip, yardım talep edince bu kez 20 km. uzaklıktaki bir başka kuruma gönderildi. Çocuklarına bakmakta zorlanan kadın, önce rapor, sonra ücretsiz izin almak zorunda kaldı. Ücretsiz izni, maddi zorluklar nedeniyle sonlandırmak zorunda olan kadın, bu kez kentteki siyasilerden yardım istedi. Geçici görevle bir başka kurumda görevlendirilen kadın, taciz iddialarıyla ilgili haberlerin basına yansımasının ardından ise Konya'nın ilçesi Yunak'a tayin edildi. Yunak'a tayin edilmesine itiraz eden kadına, konunun basına yansımaması için "tayinin geri alınacağı ancak bunun için burada çalışmasının mümkün olmadığı yönünde dilekçe vermesi gerektiği" söylendi. Ancak mağdur kadın, bu dilekçe doğrultusunda hakkında işlem yapılabileceği için dilekçe vermek istemedi.

TACİZCİ HALA GÖREVDE

Hakkında savcılık tarafından işlem yapılmayan, sadece kurumdaki yöneticilik görevi geçici olarak sonlandırılan doktorun ise hâlâ aynı kurumda görev yapmayı sürdürdüğü, hakkında başka bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim