• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Doktor tatile çıktı, kaşesi çalıştı

Doktor tatile çıktı, kaşesi çalıştı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastalardan ve doktorlardan habersiz sahte raporlar ve reçeteler düzenlendiğini, bunlarla eczanelerden yüklü miktarlarda ilaç alındığını tespit etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastalardan ve doktorlardan habersiz sahte raporlar ve reçeteler düzenlendiğini, bunlarla eczanelerden yüklü miktarlarda ilaç alındığını tespit etti.

Alınan bilgilere göre söz konusu olay Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşti. 5 ay boyunca 50 sahte rapor düzenlendiği belirlenirken, bu konuda en çarpıcı olay ise, izinde olan dahiliye doktorunun kaşesinin kullanılması oldu. Kaşeyi ele geçiren şebeke, belgelerde bu doktorun ismini kullandı. Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettiş hastanedeki araştırmasını sürdürüyor. Hastane yetkilileri, devletin zararının eczane fatura incelemelerinde ortaya çıkacağını söylüyor. Sahte rapor ve reçetelerle ilaç veren eczacılardan maddi kesinti yapılması gündeme gelirken, bu durum büyük tedirginliğe yol açtı. Yaşanan karmaşaya el atan Sosyal Güvenlik Kurumu, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hazırlanan düzmece belgelerin seri numaralarını eczanelere iletti ve "Bu raporları gördüğünüzde bize haber verin." uyarısında bulundu.

İstanbul Okmeydanı Hastanesi'nde meydana gelen olayla ilgili yapılan incelemede, dahiliye ve endokrinoloji servislerinde çalışan doktorların kaşesinin kullanıldığı tespit edildi. İzinde olan bir dahiliye uzmanının kaşesini ele geçiren şebeke, raporlarda bu doktorun da ismini kullandı. Ağustos ve aralık ayları arasında çıkarılan yaklaşık 50 sahte raporla, eczanelerden yüklü miktarda ilaç alındığı tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettiş hastanedeki araştırmasını sürdürüyor. İlaç yolsuzluğunu, hastane içinde bir grubun yaptığı tahmin ediliyor.

SGK'nın "Bazı sigortalılarımıza bilgileri dâhilinde olmadan tedavilerine dayanmayan raporlar düzenlendiği tespit edilmiştir." uyarısını alan eczacılar, tedirgin oldu. Sahte raporların tarih ve numaralarını daha önceden bilmedikleri için bu raporların reçetelerine ilaç vermiş olabileceklerini ifade eden eczacılar, "Sahte raporlarla verdiğimiz faturalarımızdan kesinti yapılmasın." diyor. İsmini vermek istemeyen Okmeydanı'ndaki bir eczacı ise ilginç bir iddiada bulunuyor: "O raporların hepsiyle tek bir eczaneden ilaç alındı. Bütün eczaneleri kullanmazlar, anlaştıkları eczaneyle raporlara ilaç alınır." Daha önce sahte ilaç kupürü yüzünden SGK ile mahkemelik olan eczacı Gülseren Öztürk de, "Artık bu iş çığırından çıktı. Rapor çıkarmak o kadar kolay ki vatandaşlık numarası ile vatandaş tedavi oluyor. Ali'nin adına Ahmet'e reçete yazdırmak çok zor değil. Ben raporun sahte ya da gerçek olduğunu bilemem." yakınmasında bulunuyor.

Bu haber toplam 2071 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim