• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

Doktor vekile izin çıkmadı

Doktor vekile izin çıkmadı
TBMM Başkanlığı'ndan ücret talep etmeden genel cerrahi uzmanı olarak çalışmak isteyen CHP Tokat Milletvekili Orhan ...

TBMM Başkanlığı'ndan ücret talep etmeden genel cerrahi uzmanı olarak çalışmak isteyen CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’e izin çıkmadı. TBMM Başkanı, bir milletvekilinin yürütme organı emrinde görevlendirilmesinin, şahsı tarafından ücret alınmasa dahi mümkün olmadığını söyledi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’ün mesleğini icra etme talebi konusundaki dilekçesine yanıt verdi. TBMM Başkanı, genel cerrahi uzmanı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek herhangi bir yerde ücret talep etmeden mesleğini icra etmek isteyen CHP’li Düzgün’ün başvurusuna bugün yazılı olarak yanıt verdi.

ANAYASA’NIN “ÜYELİK İLE BAĞDAŞMAYAN İŞLER” MADDESİNİ HATIRLATTI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa’nın 82. maddesinin 2. fıkrasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı resmi veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler” ifadesinin yer aldığını kaydetti.

Çiçek, 3069 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeliği İle Bağdaşmayan İşler Hakkında Kanunda da paralel bir düzenlemenin mevcut olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı, Kanunun 2. maddesinde, “Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinde ve bunlara bağlı kuruluşlarda; Devletin veya diğer kamu tüzel kişilerinin doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak katıldığı teşebbüs ve ortaklıklarda, özel gelir kaynakları ve özel imkanları kanunla sağlanmış kamu yararına çalışan derneklerin ve Devletten yardım sağlayan ve vergi muafiyeti olan vakıfların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar, vekili olamazlar, herhangi bir taahhüt işini doğrudan veya dolaylı olarak kabul edemezler, temsilcilik ve hakemlik yapamazlar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama ve onamasına bağlı resmi veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler. Bir üyenin belli konuda ve altı ayı aşmamak üzere Bakanlar Kurulunca verilecek geçici bir görevi kabul etmesi, Meclisin kararına bağlıdır” ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

“ÜCRET ALINMASA DAHİ MÜMKÜN OLMADIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR”

TBMM Başkanı, CHP’li Düzgün’e, “Tıp doktorluğu mesleği, yürütme organı içerisinde yer alan Sağlık Bakanlığının gözetimi ve denetimi altında icra edilmekte, mesleğe atanma da Bakanlık tarafından yerine getirilmektedir. Bu nedenlerle, milletvekillerinin, yürütme organına karşı bağımsızlığını koruma altına alan Anayasanın ve 3069 sayılı Kanunun sarih hükümleri karşısında bir milletvekilinin yürütme organı emrinde görevlendirilmesinin şahsı tarafından ücret alınmasa dahi mümkün olmadığı değerlendirilmektedir” yanıtını verdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2539 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim