• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Doktora bıçaklı saldırıya 32 yıl hapis istemi

Doktora bıçaklı saldırıya 32 yıl hapis istemi
Diyarbakır'da geçen Mart ayında, boşanmak üzere olduğu eşi B.A.'nın yanında sekreter olarak çalıştığı hastanenin doktoru Şerif Turhan ile hastanenin güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız'ı bıçakla yaralayan Mert Ava hakkında 32 yıla kadar hapis cezası istemiyl

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet hastanesi’nde görev yapan doktor Şerif Turhan (49) ve güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız (37) geçen 23 Mart günü, hastanede sekreter olarak çalışan B.A.’nın (28) boşanmak üzere olduğu eşi Mert Ava’nın (27) bıçaklı saldırısına uğradı. Hastanedeki saldırıda doktor Şerif Turhan boynundan, güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız ise elinden yaralanarak tedavi altına alındı. Kaçan şüpheli Mert Ava yakalanıp tutuklanırken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısı Turan Boran’ın hazırladığı iddianamede şüpheli Mert Ava’nın ’Kasten Öldürmeye teşebbüs’ ’Saldırıda kullanmak amacıyla bıçak taşıma’, ’Hakaret’, ve ’Basit Yaralama’ suçlarından 16 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

BİR GÜN ÖNCE EŞİNE SALDIRMIŞ

İddianamedeki ifadesinde, boşanmak üzere olduğu eşinin olaydan bir gün önce de  hastaneye geldiğini belirten sekreter B.A. şunları anlattı:
 "Ben Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde Şerif Turhan’ın sekreteri olarak görev yapıyorum. Eşim ile aramızda sorunlar var. Olaydan bir gün önce eşim hastaneye gelerek ’Başkalarıyla yatmışsın. Sen o.....sun’ diye hakaretlerde bulundu. Ben bağırınca boğazımı sıkarak, sol bacağıma tekme atıp gitti."

HASTA OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniği’nde görev yapan Doktor Şerif Turhan da ifadesinde, şüphelinin hasta gibi odasına girdiğini ve eşiyle ilişkisi olup olmadığını sorarak kendisine bıçakla saldırdığını söyledi.

Şüpheli Mert Ava ise iddianameye yansıyan ifadesinde, eşiyle konuşmak için hastaneye gittiğini, doktorun alaycı bir şekilde ’eşinle sorunların varmış’ dediğini, ’seni ilgilendirmez’ diye cevap verince de üzerine saldırdığını öne sürdü. Bu sırada cebindeki bıçağı çıkardığını anlatan şüpheli, boğuşma sırasında doktorun yaralandığını iddia etti.

SAVCI: ÖLDÜRME KASTIYLA

Şüphelinin olay günü gittiği hastanede doktora bıçakla saldırdığını kaydeden savcı önce kolundan, sonra omzundan, ardından da da boynundan bıçaklayıp, öleceğini düşünerek kaçtığını belirtti. Doktor Şerif Turhan’ın boyundaki yaradan şiddetli kanama olduğu vurgulanan iddianamede, sanığın öldürme kastıyla hareket ettiği iddia edildi. Hayati tehlikesi bulunan mağdurun şiddetli kanama nedeniyle acil ameliyata alındığı kaydedilen iddianamede, şüphelinin kaçmak isterken kendisini engellemeye çalışan güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız’ı da bıçakla elinden yaraladığı belirtildi.

Hazırlanan iddianame 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, tutuklu sanık Mert Ava’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim