• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Doktora gitmeden aktara koşmayın

Doktora gitmeden aktara koşmayın
"Doktora gidip verdiği ilacı mutlaka kullanması lazım. Otlar, ancak ilaçların yanında destek ve çok faydayı olabilirler"

Bilecik'te aktar sahibi Hatice Ünal, vatandaşların doktora gitmeden şifalı otlardan deva aramalarının yanmış olduğunu belirterek, "Doktora gidip verdiği ilacı mutlaka kullanması lazım. Otlar, ancak ilaçların yanında destek ve çok faydayı olabilirler" dedi.

Aktardan alınan otlarla ilgili uyarılarda bulunan, yararları kadar zararları da olabileceğini belirten Ünal, artık insanların ilaç kullanmak istemediklerini dile getirdi. Hatice Ünal, "Aktarda deva arayan vatandaşların önce doktora gitmesi lazım. Aktara gelip de 'Benim midem ağrıyor, bacağım ağrıyor' dememeleri lazım. Önce doktora gidecek ve mesela midesinde ne rahatsızlık var onu öğrenecek. Doktorun verdiği ilacı mutlaka kullanması lazım. Yani buradaki otlar ya da böyle karışımlar falan o tip şeyler asla tek tedavi edici olarak gösterilmemeli. İlaçların yanında bunlardan da destek alabilirler, çok faydalarını göreceklerdir. Kudret narı diye bir şey var mide ülseri için bire bir bir ot. Mide için yaratılmış bitki. Midenin ilacı kudret narıdır, bunlar bizim topraklarımızda yetişip yurt dışına gidiyor, biz milyon dolarlar vererek bu ilaçları oradan geri alıyoruz. Bizim topraklarımıza, tohummuza ve bitkilerimize sahip çıkmamız lazım ve ne işe yarıyor bence bunu eğitim sistemine de koymalılar yani çocuklara bir doğa dersi verilmeli" dedi.

"ÇİN'DE BU OTLARIN EĞİTİMİNİ ALIYORLAR"

Şifalı otların eğitiminin önemine vurgu yapan Ünal, "Çinde bu konuda bir eğitim sistemi var. Çin'e gidip küçük bir çocuğa sorsanız bu ot ne işe yarıyor diye o size ne otu nerelerde kullanılması gerektiğini söyler, faydalı ve zehirli olup olmadığını bilir. Bunların eğitimini alıyorlar yurt dışında. Bu otlara koca karı ilaçları denmesinin sebebi tamamen ticari amaçlıdır. İşte o ilaçlar, haplar bizden gidiyor yurt dışına ve bizim topraklarımızda yetişen hiçbir bitki diğer topraklarda yetişen bitkiler gibi değil. Bu yüzyıllar önce yaşanan bir buzul dağı sadece Anadolu topraklarında yaşanmamış. Tüm dünya toprakları yaşarken bizim topraklarımız bunu yaşamamış o yüzden onlardan kat ve kat daha fazla verimli topraklarımız var. Bir bitkinin bizdeki değeriyle Almanya da yetişen bitkinin değeri eş değer değil. Tek amaçları bize ilaç satmak olduğu için bunlara koca karı ilacı denildi. Okumuş cahiller tarafından bunlar gerçekleştirildi. Satın alınmış insanlar para için maalesef Türk insanının elindeki tohumları da aldılar" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3271 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim