• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Doktora mesajla fotoğrafını attı, yüzü şimdi eski haline döndü

Doktora mesajla fotoğrafını attı, yüzü şimdi eski haline döndü
Ütü patlaması sonucu yüzü tanınmaz hale gelen Özlem Bolat, başkentte başarıyla uygulanan lazerli tedavi ile eski görünümüne kavuştu


Ankaralı iki çocuk annesi Özlem Bolat'ın (38) hayatı, evde ütü yaptığı esnada yaşadığı talihsiz olayla karardı. Bolat, ütüden fışkıran buharın yüzünü yakması ve ardından ütünün alev topuna dönmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Bolat, o günden sonra aynalara küstü, kendini eve hapsetti. Ta ki sosyal medyada okuduğu habere kadar. Birçok doktorun "yüzünün eski haline dönmesi imkânsız" dediği genç kadın için hayal gerçeğe dönüştü.

"EN GÜZEL KIYAFETİM KAYBOLDU"

Yaşadıklarını SABAH Ankara'ya anlatan Özlem Bolat, "Yüzümü yıkadıkça, avuçlarımda yüzümün su topladığını fark ettim. Hemen acile kaldırıldım, acilde hayatımın en büyük acısını yaşadım. Yüzüme yapışan kireçlerin cımbızla temizlenmeye başlandığı anda tükendim. Eve geldiğimde aynaya baktım, yüzüm çukur çukurdu. Korkunçtu, bitti dedim, artık hayatım, en güzel kıyafetim yüzüm kaybolmuştu" diye konuştu.

"HAYALİM GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ"

Tüm umutlarını kaybetmişken sosyal medyadan gördüğü bir haberle yeniden yaşam umuduyla dolduğunu belirten Bolat, "Artık aynalara bakamıyor sokağa çıkamıyordum. Serkan Bey'le tanışana kadar ne uyudum ne sokağa çıkabildim her gün ağlıyordum. Sürekli tedavi araştırdım. Herkes 'Çare yok, böyle kalır' dedi. Sonra sosyal medyada Serkan Bey'i buldum, mesajla fotoğrafımı attım. 'Bunu tedavi edebilirim, hastaneye gelin' dedi. 1,5 ay önce tanıştık, bitti dediğim anda onu buldum, bana bir işlem yaptılar maskesiz sokağa çıktım, ağlayarak geldim gülerek çıktım. Şimdi her şey yolunda. Çok mutluyum. Hayalim gerçek oldu. Uzun süre sonra ilk kez mutluluğu tattım" dedi.

HAYATLA BAĞINI KOPARMIŞTI

Bolat'ın yüzünü başarılı bir operasyonla sağlıklı görünümüne kavuşturan merkezin doktoru Serkan Öztürk, genç kadınla tanıştıklarında hayatla bağını kopardığını fark ettiklerini söyledi. Yaptıkları işlemin detaylarından bahseden Öztürk, "Özlem bize geldiğinde kozmetikten daha farklı bir şekilde gelmişti, salonda maske ile oturuyordu. Onu görünce hemen yanına gittim, yüzünde yanık izleri ve lekeler vardı. Olayın ütü patlaması ile olduğunu öğrendik. Sonra 'tulyum lazer' diye bir yöntemle tedaviye başladık. Bu Türkiye'de çok fazla olmayan bir yöntem. Özellikle cilt lekeleri ve yanıklarda kullandığımız bir yöntem. Yüz güldürücü bir yöntem. Tek seanslık bir uygulama yaptık. Ve kısa sürede maskeyi çıkardı. Çok basit bir ütü yanığı yüzünden tüm hayatı çekilmez hale gelebilirdi ama biz bunu başardık" ifadelerini kullandı.

'ÇARE YOK, BÖYLE KALIR' DEDİLER

Özlem Bolat, başına gelen talihsiz olayın ardından deyim yerindeyse çalınmadık kapı bırakmadı. Ancak, nereye gittiyse "Çare yok, yüzün böyle kalır düzelmez" dediler.

'SADECE UZMAN HEKİME YAPTIRILMALI'

Söz konusu tedavide kullandıkları lazer sisteminin üreticisi Kore'den tebrik aldıklarını belirten Öztürk, "Özlem'in sonucunu Kore ile paylaştık, onlar bizi Asya'daki meslektaşlara sunum yapmak üzere Singapur'a davet ettiler. Biz de 100 kadar Asyalı doktora vaka sunumu yaptık. Türk doktor olarak bu bizim için gurur verici bir başarıydı. Öte yandan bu hastalıklar süistimale açık rahatsızlıklar, hekim dışında ilaç önerip büyük sorunlar çıkarılabiliyor" dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4411 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim