• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Doktora şiddet acil servisi kapattı!

Doktora şiddet acil servisi kapattı!
İstanbul Esenyurt’ta, hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan doktorlar iş bıraktı, yetkililer: "Acil yaralanma, ambulanslı hasta dışındaki hasta alımına ara verildi" dedi.

İSTANBUL’daki, Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde hasta yakınının saldırısına uğrayan doktorlar dün gece iş bıraktı. Acil servisin kapısına duba kondu, hastalar hastaneye kabul edilmedi. Ambulansla gelen hasta dışında hiçbir hasta içeri alınmadı. Yakınını kucağında taşıyarak hastaneye gelen hasta yakınları, “Kapalıyız” yanıtını alınca neye uğradığını şaşırdı. Duruma tepki gösteren hastalar, en yakınlarındaki hastanelere yöneldi. Basın mensupları, konuyla ilgili hastanede doktor ya da bir yöneticiye ulaşmak isteseler de güvenlikçilerin “Hastane şu an kapalı. Doktor olmadığı için kimseyle görüşemezsiniz” yanıtıyla karşılaştı.

DOKTORA SALDIRI
Bir hasta yakınının acil serviste görevli bir doktora saldırması nedeniyle, yarım saat kadar hastanenin girişinin kapatıldığını söyleyen Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Operator Dr. Hasan Tok, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Hastanemizde her gün bir veya birkaç doktor saldırıya uğruyor. Burada hasta hekimle tartıştığında cep telefonuyla yakınlarını arıyor ve hastane önünde bir anda 20-30 kişi toplanıyor. Can güvenliğini tehlikeye sokuyorlar. Dün akşam yine olay çıkmış. Saldırıya uğrayan doktor, hastanemize sinir krizi geçirerek gelen hastaya ilk müdahalesini yapmış ve ‘Bir süreliğine izleyelim’ diyerek hastayı müşahede odasına yatırmış. Doktoru hastasının başında görmeyen hasta yakını, ‘Hastamla neden ilgilenmiyorsun’ diyerek doktora saldırmış. Doktor, öfkeli hastanın elinden zor kurtarıldı. Daha önce yaşanan olayların benzerinin olmaması için güvenlik amaçlı olarak acil servis yarım saatliğine kapatıldı. Zaten doktor ve görevliler o sırada karakolda ifade verdiği için hastalara bakacak kimse de kalmamıştı.”

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden de açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Saat 22.05 sularında S. D. isimli hasta, Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurmuştur. Burada müşahede altına alınarak muayene edilen hastaya gerekli tedaviler yapılmıştır. Ancak hasta yakınları acil servis ekibi ve sağlık personeline saldırıda bulunmuş ve güvenlik görevlilerinin de darp edildiği olaylar meydana gelmiştir. Bahçede oturan diğer hasta yakınlarının da kışkırtmalar sonucu acil servise gelerek personeli tartaklamaya devam etmesi nedeniyle ciddi bir kaos ve kargaşa yaşanmıştır. Bu gelişmeler üzerine, hastane personeli emniyet güçleri olayı kontrol altına alana kadar, hem kendilerinin hem de hastanedeki diğer hastaların can güvenliğini sağlamak amacıyla kırmızı kod uygulaması ile; ambulans ile gelen hasta, yaralanma, adli vaka... özellikteki hastaların dışında hasta kabulüne kısa bir ara vermişlerdir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim