• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Doktorlar: Bekir Bozdağ sağlık bakanı olsun

Doktorlar: Bekir Bozdağ sağlık bakanı olsun
İzmir Tabip Odası, geçtiğimiz günlerde Nevşehir’de H..S. adlı bir kişinin yumruklu saldırısına uğrayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın saldırganın serbest bırakılması sonrası gösterdiği tepkiye destek verdi.

Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, “Sayın Bakan Bekir Bozdağ’a geçmiş olsun diyoruz. Kendisinin tam da bu dönemde kısa süreli de olsa sağlık bakanı olmasını istiyoruz. Bizi en iyi o anlar. Sağlık bakanı olursa sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı yapılması gereken yasal değişiklikler konusunda bize destek olur.” dedi. Kaptaner, kısa süre içinde gereken yasal düzenlemeler yapılmadığı taktirde özellikle acil servislerde çalışan hekimlere, kendilerini korumak için kask, cop ve biber gazı dağıtacaklarını dile getirdi.

İzmir Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Suat Kaptaner, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın sağlık bakanı olmasını istediklerini dile getirdi. Bozdağ’ın birkaç gün önce fiili saldırıya uğradığını, saldırı sonrası saldırganın serbest bırakıldığını hatırlatan Kaptaner, şunları söyledi: “Sayın Bakanın saldırganın serbest bırakılması sonrası gösterdiği tepkiye katılıyoruz. Evet Sayın Bakan, böyle fiili saldırıda bulunanlar gözaltında en fazla 24 saat tutulup hatta büyük çoğunluğu ifadesi alınarak serbest bırakılıyor. Sayın Bakan uzun zamandan beri hükümette görev alıyor. Bugüne kadar hekimlerin, sağlık personelinin uğradığı fiili saldırılar, hekimler ya bu ülkenin yurttaşı sayılmıyor ya da bu devletin kamu görevlisi sayılmıyor. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan fiili saldırılar sonrası bir tepki, yasal bir önlem, caydırıcı bir yaklaşım görmedik.”

İZMİR'DE SON İKİ YILDA 34 SALDIRI

Sadece İzmir’de sağlık çalışanlarına yönelik son iki yılda 32 saldırı olduğunu ifade eden Kaptaner, “Saldırganlardan hiçbiri hatta bıçakla bir doktoru yaralayan dahi tutuklanmadı. Hepsi serbest bırakıldı. Sayın Bekir Bozdağ geçmiş olsun, bir yumruk yediniz, biz 10 yıldır yumruk yiyoruz, bıçaklanıyoruz, dövülüyoruz, 10 yıldır öldük, öldürüldük. Kimsenin sesi çıkmadı.” diye konuştu.

ANLAMLI TEPKİ

Bekir Bozdağ’ın saldırganın serbest bırakılması sonrası gösterdiği tepkinin son derece anlamlı olduğunu aktaran Kaptaner, “Bu hakimler, bu savcılar bu saldırganı nasıl bırakmış? Siz 10 yıldır hekimleri döven herkesi serbest bıraktınız. Biz, Sayın Bekir Bozdağ’ın bu tepkilerinden sonra sağlık bakanı olmasını istiyor ve destekliyoruz. Kendisi o zaman bu tepkisini sağlık bakanı olarak gösterir, belki Sayın Başbakan yıllardır bizim feryatlarımızı dinlemedi, geçmiş Sağlık Bakanı dinlemedi, Bekir Bozdağ feryat ederse Sayın Başbakan bu feryatlara kulak verir. Böylece caydırıcı önlemler, yasal değişiklikler yapılır. Bizi bugünlerde en çok siz anlarsınız Sayın Bekir Bozdağ. Keşke tam da bu dönemde kısa süre de olsa sağlık bakanı olabilseniz.” ifadelerini kullandı.

''ACİL DOKTORLARINA KASK, COP VE BİBER GAZI DAĞITACAĞIZ''

Kaptaner, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için gereken yasal düzenleme ve caydırıcı önlemlerin alınmaması halinde özellikle acil servislerde çalışan hekimlere kask (baret), cop ve biber gazı dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5409 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim