• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Doktorlar isyanda! 'Hastanelerde şiddeti durdurun'

Doktorlar isyanda! 'Hastanelerde şiddeti durdurun'
Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan şiddete karşı eylem! Bir grup hasta yakınının Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli...

Bir grup hasta yakınının Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doktor Abdulkadir Polat'a uyguladığı şiddet, hastane çalışanları tarafından protesto edildi. Hastane bahçesinde toplanarak iş bırakan çalışanlar, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Yaklaşık 4 saat eylem yapan sağlık çalışanları, basın açıklamaları yaparak eylemlerine son verdi.

Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, arkadaşları Doktor Abdulkadir Polat'ın hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalmasını protesto etmek için sabah saatlerinde hastane bahçesinde toplandı. 'Hastanelerde şiddeti durdurun' , 'Taksim İlkyardım yaralı hastane çalışanları isyanda' , 'İşimize emeğimize geleceğimize sahip çıkıyoruz' yazılı pankart açan hastane çalışanları bir süre oturma eylemi yaptı.
'Şiddet varsa çalışmak yok' , 'Güvenli hastane istiyoruz' , 'Yaşasın sağlık dayanışması' , 'Yaşam hakkı istiyoruz' şeklinde sloganlar atan grup adına bir açıklama yapan Doktor Fatoş Turgut, hastanelerde hekimlere v e sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Hastanelerinin acil ortopedi polikliniğinde görevli Ortopedi asistanı Doktor Abdülkadir Polat başına sert bir darbe alarak yaralandığını belirten Turgut, "Asistan arkadaşımızın tedavisi hastanede yapılmış, yaşadığı fiziksel ve ruhsal travmanın sonuçları ile baş başa kalmıştır. Hastanedeki diğer hekimler ve sağlık çalışanları sıranın ne zaman kendilerine geleceğini bekler durumdadır." Şeklinde konuştu. Bundan önce yaşanan şiddet olaylarından bahseden Turgut, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere tüm yetkilileri önlem almaya davet etti.

Hastane çalışanlarına destek veren İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise konuşmasının başında şiddete uğrayan sağlık çalışanına geçmiş olsun dileklerini iletti. Başka hastanelerde yaşanan şiddet olaylarına da gittiklerinde çeşitli gözlemleri olduğunu anlatan Gören, "Bu şekilde bir acil sağlık hizmeti kesinlikle verilemez. Acil ünitelerin fiziki koşulları personeli yetersiz. Doktor sayısı yetersiz. Hasta sayısının ve başvuru sayısının artması nedeniyle burada acil hizmetinin verilemeyeceği gün gibi ortada. Bugün İstanbul'da büyük hastanelerde bir gecede bin-bin beş yüz- iki bin hasta acil servislere başvuruyor. Tabi ki vatandaş derdine çare bulabilmek için buralara geliyor. Ve burada karşılaştığı ana baba günü şeklinde bir sağlık hizmeti karşısında ne yapacağını şaşırıyor ve bütün bunların sorumlusu olarak orada çalışan doktoru, hemşireyi hasta bakıcıyı sorumlu olarak görüyor. Şiddet duygusu içerisine girdiğinde ne yazık ki bu şiddet duygusunu çalışanlara yansıtmak durumunda bulunuyor." dedi.
"Gerçekten acil bir durum mevcuttur." diyen Gören sözlerini şiyle sürdürdü: "Bugün sağlık sisteminde gündemimizin en önemli konusunu şiddet olayları meşgul etmektedir. Bir çok sorun var ancak can güvenli ği sorunu ön plana geçmiştir. Bizim İstanbul Tabip Odası olara da birinci gündem maddemizi oluşturuyor. Bugünkü eylem bu şartlara zemin hazırlayan yöneticilerin durumdan haberdar olmalarını sağlamak üzere sağlık çalışanlarının feryadını duyurmak için yapılmış bir eylemdir. Bu sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar yöneticiler sorunları gerçekten içtenlikle ele alıncaya kadar çözmek için gayret edinceye kadar bu eylemler devam edecektir."

Grup basın açıklamalarının ardından eylemlerinin amacına ulaştığını belirterek eyleme son verdiler. Hastane çalışanları daha sonra görev yerlerine gitti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3184 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim