• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Doktorlara maketle cerrahi eğitimi

Doktorlara maketle cerrahi eğitimi
Bayer İlaç Firması ve Türk Gastroenteroloji Derneği’nce düzenlenen 25. Ulusal Gastroenteroloji Haftası” kapsamındaki etkinlikte, 160 doktora, gerçeğe uygun biyolojik dokular bulunan insan maketinde “erlangen endo-trainer” eğitimi imkanı sağladı.

Bayer İlaç Firması ve Türk Gastroenteroloji Derneği’nce düzenlenen 25. Ulusal Gastroenteroloji Haftası” kapsamındaki etkinlikte, 160 doktora, gerçeğe uygun biyolojik dokular bulunan insan maketinde “erlangen endo-trainer” eğitimi imkanı sağladı.

Gastrointestinal Endoskopi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Kalaycı, düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, verilen eğitim modelinden Avrupa’da doktorların 10 yıldır yararlandıklarını söyledi.

Erlangen endo-trainer eğitim modelinin Türkiye’de daha önce birkaç üniversitede düzenlendiğini belirten Kalaycı, 160 doktorun katılımıyla bu kadar kapsamlı olarak ilk kez gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kalaycı, gerçeğe uygun biyolojik dokular bulunan 4 insan maketinde yapılan “endoskopik cerrahi” uygulamaları ile doktorların daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip olacağını bildirdi.

Mide ve sindirim hastalıklarının hızla arttığına dikkati çeken Kalaycı, şunları kaydetti:
“Verilecek eğitimler ile endoskopiyle yapılan cerrahi işlemlerin yaygınlaşması sağlanacak. Endo-trainer programı katılımcının bilmediği bir tekniği uygulamasını veya zaten yapmakta olduğu bir tekniği geliştirmesini sağlıyor. Eğitimin en önemli noktası, seyrederek değil uygulayarak öğrenme fırsatı sunması. Benzer eğitimlerde bir uzman anlatır, katılımcılar izler. Ancak burada hekimlere bizzat uygulama fırsatı veriliyor. Endoskopi aslında 3 yıla yayılmış bir eğitim. Gastroenteroloji ihtisasının da en önemli parçasını oluşturuyor. Bunu doktorlar hastalar üzerinde öğreniyor. İşlemin gerektiği hastayı her zaman bulmak da mümkün olmuyor. Aslında burada öğretilen teknikler Türkiye’de 3-5 yerde uygulanıyor. Amacımız hızlı, hasta gerektirmeyen ve risk alınmayan sistemin ülkemizde daha geniş alanda yapılması.”

Bayer Schering Pharma Primary Care Bölüm Yöneticisi Dr. Oğuz Mülazımoğlu da hasta sağlığı için medikal ilerlemeye önem verdiklerini, bu çerçevede doktorların çalışmalarına katkıda bulunduklarını, bu tür yenilikçi eğitimlere olanak yarattıklarını belirtti.

İlk defa Almanya’da 10 yıl önce kullanılmaya başlanan yöntemin geçen sürede ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini ifade eden Mülazımoğlu, “Bugüne kadar Avusturya, Fransa, Hollanda, İsviçre, İngiltere, İtalya, Avustralya, Portekiz, Kanada, Bulgaristan, Güney Afrika gibi çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen yöntemi Türk doktorlarla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. 2009 yılında planlanan en az 10 eğitimle Türkiye’deki tüm gastroenterologlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

NTVMSNBC'ye gider

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim