• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Doktorlardan 'baretli' eylem!

Doktorlardan 'baretli' eylem!
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan hekimler, can güvenliklerinin tepkilede olduklarını belirterek acil sevis önünde başlarına baret takarak eylem yaptı.

İzmir Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu dün İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önünde basın açıklaması yaptı.

Asistan hekimler, meslektaşlarına karşı gösterilen şiddeti başlarına baret takarak gerçekleştirdikleri basın toplantısında protesto etti. 

Geçen hafta iki asistan hekime karşı hasta yakınları tarafından gösterilen şiddete karşı tepkilerini ortaya koymak amacıyla bir araya geldiklerini anlatan asistan hekimler, "Olağan hale geldiği düşünülmeye başlanan hekime yönelik şiddete karşı her durumda tepki üreteceğimizi buradan herkese duyurmak isteriz. Asla kabullenilemeyecek bu olaylar karşısında susmamız imkansızdır" dedi.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Asistan Hekimlerin basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Geçen hafta gerçekleşen iki asistan hekim arkadaşımıza yönelmiş olan şiddete karşı tepkimizi ortaya koymak için buradayız. İş güvenliğimizin olmadığı; özellikle acil servislerde çalışan arkadaşlarımızın can güvenliğinin tehlikede olduğu defalarca yaşanan üzücü örnekler ile açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Hekimlere yönelen şiddet olayları hasta yakınları eli ile olduğu gibi kaymakamların eli ile de gerçekleşmiştir. Bu noktada şiddet olaylarına tepkimizi ortaya koymak, bir sonra yaşanabilecek, başka bir hekim arkadaşımızın başına gelebilecek en ufak bir hamleyi önlemek için zorunludur.

Olağan hale geldiği düşünülmeye başlanan hekime yönelik şiddete karşı her durumda tepki üreteceğimizi buradan herkese duyurmak isteriz. Asla kabullenilemeyecek bu olaylar karşısında susmamız imkansızdır. Hekime yönelen şiddetin mimarları bugün ülkemizde kelimenin tam anlamıyla “canla” başla çalışan hekimlere çekin gidin diyebilecek kadar pervasız davrandıkça , bu şiddetin bitmeyeceği açıktır.

Meslek örgütlerimiz kanalı ile bu yöneticilere hiçbir yere gitmeyeceğimizi, Hipokrat ve Galenden beri bu topraklarda insanları sağlığına kavuşturmak için bulunduğumuzu belirttik.

Şimdi bir kere daha belirtiyoruz; bizler burada olmaya devam edeceğiz, bizleri görmek istemeyenler, hastanelerimizi kime satmayı planlıyorlarsa onların yanına çekip gidebilirler. İşimizi yaparken her mesleğe mensup kişi gibi iş güvenliğimizin sağlanması yöneticilerin sorumluluğundadır. Herhangi bir hekim arkadaşımıza yönelen şiddetten, şiddeti uygulayan kadar bunu engelleme görevi olan yöneticilerde sorumludur.

Halkımızı kendisini iyi eden, sağlığına kavuşturan doktora karşı şiddet uygulama noktasına getiren, sağlık sisteminin yanlışlıklarla dolu olması ve bu sistemi yaratanların hekimleri açık hedef haline getirmesidir. Hastalarımıza sizi memnun edecek bir sistem getirdik diye yalan söyleyenlere karşı görev eylemleri ile gerçeği anlatmaya çalıştık.

Bu sistem ile sizi rahatça muayene edemeyiz, size yeteri kadar vakit ayıramayız dedik. Bundan bakanlık sorumludur dedik. Şimdi sistemin yanlışlığı sebebiyle öfke duyan herkesi, tek derdi hastasını sağlığına kavuşturmak olan hekimine karşı değil , sizlere vakit ayırmamıza müsaade etmeyen Bakanlığa karşı öfkesini dile getirmeye davet ediyoruz.

Biz asistan hekimler olarak, acillerde çalışan meslektaşlarımızdan başlamak üzere, baretsiz çalışma koşulu kalmamış diğer hekim arkadaşlara bu tepkiyi ortaya koymak için baret dağıtma eylemi başlattığımızı duyuruyoruz. Hekimlere yönelen şiddete karşı bundan yöneticileri sorumlu tutacağımızı belirttik. Bir daha yaşanacak çirkin bir saldırı durumunda tepkimizin çok daha büyük olacağını bildiriyoruz."

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim