• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Doktorları darp ettiler zorla elektroşok yaptırdılar

Doktorları darp ettiler zorla elektroşok yaptırdılar
Ege Üniversitesi yoğun bakım ünitesinde 19 Haziran gecesi sağlıkta şiddetin başka bir boyutu yaşandı.


Yoğun bakım ünitesinde ölen hastanın yakınları doktora zorla elektro şok yaptırdı. Hakaret ve fiziksel şiddet ile terör estiren hasta yakınları polis ekipleri gelmesi ile durdurulabildi. Olaylı gece ile ilgili detayları İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Op. Dr. Lütfü Çamlı şunları aktardı: 
“Beyin cerrahisi yoğun bakım ünitesinde yatan hastaya resusitasyon işlemleri yapılırken hasta hayatını kaybediyor. Doktor hasta yakınlarına hastanın öldüğü bilgisini veriyor. Durumu öğrenen hasta yakınları doktoru iterek yoğun bakım ünitesine giriyor. Hasta yakınları hasta ölmüş olmasına rağmen doktordan hastaya müdahalede bulunmasını istiyorlar. Bu sırada hasta yakınlarından bir tanesi eline yoğun bakım ünitesindeki bir kesici aleti alarak ölen hastaya elektro şok uygulanması için doktoru tehdit ediyor. Hemşire durumun vahametini anlayarak yardım butonuna basıyor. 10 dakika sonra iki kadın güvenlik görevlisi geliyor ancak caydırıcı bir etkide bulunamıyorlar. Bu sırada doktorlardan biri ilaç odasına kendisini kilitliyor. Hasta yakınları da doktorun kilitli olduğu odanın kapısında hakaret ederek kapıyı tekmeleyemeye başlıyor. Bu sırada doktor içeride polisi arıyor. Yarım saat sonra doktorun gelmesi ile doktor odadan çıkabiliyor. “ 

 

izmir_tabip_odasi.jpg

 


Hasta yakınları doktorları darp etti, ölen hastaya zorla elektroşok yaptırdı 

İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekimliği, hastanede yoğun bakım ünitesindeki bir hastanın vefat haberini alan yakınlarının zorla içeriye girmesi ve beyin cerrahisi asistanı iki doktoru darp edip daha sonra kaybettikleri yakınlarına zorla elektroşok yaptırdıkları olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin cerrahisi yoğun bakım ünitesinde izlenen bir hasta, ilaca karşı gelişen aşırı reaksiyon nedeniyle kurtarılamadı ve 19 Haziran saat 01.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Hastanın hayatını kaybettiğini yakınlarına, gece üniteden sorumlu beyin cerrahisi asistanı E.D. (29) verdi. Edinilen bilgiye göre hastanın üç yakını vefat haberi üzerine zorla içeriye girdi, doktor ve hemşirelere küfür etti, müdahalelerde kullanılan bazı kesici ve delici aletleri etrafa saçtı. Olayda doktorlar darp edilirken, Dr. H.K. ölen hastaya elektroşok yapmaya zorlandı. Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekimliği, “Tıp fakültesinin bu yükselen başarı grafiğini mefhum şiddet olayları gölgeleyemez ve hiç kimse Ege Üniversitesi’ne ve mensuplarına zarar veremez. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç olduğu görülmektedir” ifadelerine yer verdi. 

“Gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaya devam edeceğiz” 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin en önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır. Başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ve insanüstü çabayla ülkemizin dört bir yanından şifa bulmaya gelen hastalarımızı bir an önce sağlıklarına kavuşturmak için özenle çalışmaktadır. Akademik performansta Türkiye birincisi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en büyük hastanesine sahip olup özel ve diğer devlet hastanelerinin tüm sevk edilen hastalarına sağlık hizmeti vermektedir. QS Ranking sıralamasında uluslararası tıp fakülteleri arasında ülkemizin gururu olmuştur. Tıp fakültesinin bu yükselen başarı grafiğini menfur şiddet olayları gölgeleyemez ve hiç kimse Ege Üniversitesi’ne ve mensuplarına zarar veremez. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bu anlamda Yüksek Öğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca üniversite olarak polikliniklerimizde ve kliniklerimizde güvenlik için gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaya devam edeceğiz. Ege Üniversitesi olarak gece gündüz demeden fedakârca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarına, yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Her konuda çalışanlarımızın yanındayız” denildi. 

“Dizi senaryolarına öykünüyorlar” 

Öte yandan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından da bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, “Bu olay bir kez daha göstermiştir ki, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliği bulunmamaktadır. Hasta yakınları, dizi senaryolarına öykünerek, hekimleri tehdit ederek vefat eden hastaya müdahaleye zorlamıştır” denilerek gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiği belirtildi. 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2024 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim