• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

'Doktorun hasta yakınını dövdüğü' iddiasına Bakanlık soruşturması

'Doktorun hasta yakınını dövdüğü' iddiasına Bakanlık soruşturması
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da özel bir hastanede uykusundan uyandırılan doktorla acil gelen hasta yakını arasında çıkan tartışmada hasta yakınının doktor tarafından dövüldüğü iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu türden münferit olayların genellemeye dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Akdağ, sağlıkçıların da vatandaşlara en yüksek düzeyde saygılı davranması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da özel bir hastanenin acil servisine yakınını getiren Erdem Polat'ın (28), uykudan uyandırıldığına sinirlenen doktor tarafından dövüldüğünü öne sürüp aldığı darp raporu ile doktordan şikayetçi olması ile ilgili olaya Sağlık Bakanlığı el attı. Bakanlık, Dr. Mustafa Bülent Ö. hakkında soruşturma başlattı. Samsun'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, olayla ilgili yaptığı açıklamada, doktor ile hasta arasında yaşanan münferit olayların genelleştirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde gazetecilerin söz konusu olayı sorması üzerine açıklama yapan Bakan Akdağ, şunları söyledi: "Olayı şimdi duydum. Elbette böyle kavga olduysa soruşturma başlatırız ki arkadaşlarımız soruşturma başlatmış. Burada şunu yapmamız lazım; doktor meslektaşımız veya sağlıkçı, bir hasta veya hasta yakınına kötü davranmışsa buradan yola çıkarak 'bakın doktorlar, sağlıkçılar böyle' demek son derece yanlış olur. Ya da kendini bilmez psikobat bir vatandaş, maalesef vatandaşların içinde de böyleleri var, bütün halkımızı tenzih ederim ama 74 milyon insanımızın içinde böylelerinin olduğunu da biliyoruz. Böyle biri de sağlık çalışanına ya da bir doktora yanlış bir muamelede bulunmuşsa bu sefer de bütün vatandaşı bu şekilde suçlamakta yanlış. İşin öbür yanı da şudur. Sağlıkçılar olarak vatandaşlarımıza en yüksek düzeyde saygılı davranmak zorundayız. Karşılıklı saygı ve sevgiyi yükselteceğiz. Yapmamız gereken budur. Mukabil olaylardan genellemelere çıkmamız lazım."

"SUÇLAMALARIN SEBEBİ, SİYASİ RANT"

Bazı sivil toplum örgütlerinin hastanelerde hekimlere şiddet uygulandığına dair bakanlığı suçlamalarıyla ilgili Bakan Recep Akdağ, şu değerlendirmede bulundu: "Bu suçlamaları kim yapıyor biliyormuşuz. Bu suçlamaları karşılıklı olarak bu işleri istismar ederek, siyasi ranta döndürmeye çalışan ya da ideolojik bakışlarına bunları zemin oluşturmaya çalışan kişiler yapıyor. Bunu asla yapmamalıyız. Türkiye'de sağlık çalışanlarının genel anlamda büyük çoğunlukla halka saygısı çok yüksektir ve onlar Türk halkına hizmet eden fedakar ve çok değerli insanlardır. Ben Samsun'dan onlara şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü Türkiye'de sayıları yetersizdir, yıllarca meslek örgütleri sayılarının artmasına mani oldular, ilk defa bizim dönemimizde bu açık kapanmaya başladı. Büyük bir iş yükü ve stresle çalışıyorlar. Onların yaptığı iş gerçekten mukaddestir. Bir de bu dönüşüm programı onlarla birlikte gerçekleştirebiliriz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim