• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dolgu Uygulaması Nedir?

Dolgu Uygulaması Nedir?
Yaş ilerlemesine bağlı olarak zaman içerisinde cilt altındaki yağ tabakası veya cildin kollajen lifler gibi birtakım yapısal dokularında azalmalar meydana gelir.

 

Bu azalmalar kırışıklıkları ve sarkmaları da beraberinde getirir. Dolgu uygulaması bu kırışıklık ve sarkmaları gidermek için uygulanan bir yöntemdir. Dolgu uygulaması yalnızca kırışıklık ve sarkıklıkları gidermede değil, bazen de dokuya şekil vermek maksadıyla yani estetik iyileştirme amacıyla da kullanılır. Dolgular cilt altına bir süreliğine veya kalıcılı olarak enjekte edilen, pratik ve güvenilen maddelerdir.

Dolgu Uygulamaları

• Dudak Dolgusu

Dolgu uygulamaları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan biri dudak dolgusudur. Asimetrik dudak yapısına sahip olan veya dudak dolgunluğundan memnun olmayan kimseler için ideal bir yöntemdir. İşlem sayesinde dolgun bir dudak yapısı elde edilir ve estetik kaygılar giderilir. Dolgu miktarı hastanın talepleri ve doktor muayenesi sonucu yapılan değerlendirme ile birlikte belirlenir.

• Burun Dolgusu

Burun dolgusu yani ameliyatsız burun estetiği de en sık tercih edilen dolgu uygulamalarından biridir. Burun bölgesindeki biçimsel bozukluklar hyaluronik asit ya da kalsiyum kristalleri ile şekillendirilerek ameliyatsız bir şekilde şık estetiksel görünüm sağlanır. Burun dolgusu işlemi çok pratik, acısız-ağrısız ve konforlu bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde çıkık burun kemeri görüntüsü, burun düşüklüğü veya hacimsel problemlere son verilir.

Dolgu Uygulamasının Kalıcılık Süresi Nedir?

Dolgu uygulamasının kalıcılık süresi yaklaşık olarak 6 ila 24 ay arasında değişiklik göstermektedir. Bu sürenin uzunluğu hastanın ve uzman doktorun seçtiği dolgu maddesine ve enjekte edilen dolgu maddesinin yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir.

Dolgu Uygulaması Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulamadan sonraki ilk birkaç gün sırt üstü ve mümkünse yüksek yastıklar ile yatılmalıdır.

Dolgu uygulamasından kısa bir süre öncesine kadar alkol alınmamalıdır.

Uygulamayı yapan doktorun onayı olmadan cilde masaj vb. işlemler yapılmamalıdır.

Uygulama sonrasındaki ilk 2-3 saat boyunca cilt kuru tutulmalı, duş alınmamalıdır.

Uygulama sonrasında bol bol su tüketilmelidir.

İşlemden önce ve sonra birer hafta süreyle aspirin vb. kan sulandırıcılar kullanılmamalıdır.

Dolgu Uygulaması Herhangi Bir Risk Barındırır mı?

Hyaluronik asit, alerjik reaksiyona sebebiyet vermeyen bir maddedir ve alerjik reaksiyon görme olasılığı oldukça düşüktür. Yabancı reaksiyonuna yol açma veya çeşitli enfeksiyonlara sebep olabilme ihtimali vardır fakat güvenilir dolgu maddesi markalarının kullanımı ve işlemi alanında uzman bir doktorun yapmasıyla birlikte bu olumsuz ihtimaller minimuma indirilir. Bu uygulamalarda asıl potansiyel problem yanlış uygulamalar sonucunda kötü estetik görünümlerin meydana gelmesidir. Dolgu uygulamaları da diğer tüm estetik işlemler gibi abartıya kaçmadan yapılmalı, doğal olmayan bir görünüme yol açmamalıdır. Tüm bu süreç bir uzman kontrolünde olduğu taktirde problem yaşanması da zaten güç bir ihtimaldir.

Ankara Dolgu Uygulamaları

Paragraflardaki bilgilerin tamamı, en çok merak edilen sorulara cevap verebilme amacıyla yazılmış olunup, asıl bilgilendirme hasta ile yüz yüze yapılmalıdır. Hem dolgu işlemleri hakkında bilgi alabilmek ve hem de dilerseniz Ankara’da estetik dolgu muayenesi talebinde bulunmak için web sitesi üzerinden kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim