• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Dolgu Ve Botoks Uygulamaları Toplum Sağlığını Yakından İlgilendiriyor

Dolgu Ve Botoks Uygulamaları Toplum Sağlığını Yakından İlgilendiriyor
"KBB'de Nörotoksin ve Dolgu Uygulamaları" konulu Başkent 19. Kulak Burun Boğaz Günleri, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma...

"KBB'de Nörotoksin ve Dolgu Uygulamaları" konulu Başkent 19. Kulak Burun Boğaz Günleri, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesinde gerçekleşti.

Dolgu ve botoks uygulamalarının toplum sağlığını yakından ilgilendirdiğine ve ehil ellerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Yılmaz; "Kulak Burun Boğaz alanında nörotoksin ve dolgu uygulamaları konusu, KBB günleri kapsamında ele aldığımız yedinci fasiyal plastik cerrahi kurulu toplantısıdır. Amacımız kulak burun boğaz hekimlerinin konuyla ilgili eğitimlerine katkıda bulunmak, merdiven altı girişimlerden uzak durulması için toplumsal bilinci arttırmaktır. Başkent Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı olarak, hem bilimsel yönden hem de insan yetiştirerek, yetişmiş insan gücüyle fasiyal plastik cerrahi alanında yer almaya devam edeceğiz. Sunumlarıyla katkı sağlayan hocalarımız başta olmak üzere tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent N. Özlüoğlu; "Son yıllarda Genel Tıpta artan oranda gözlemlediğimiz nörotoksin ve dolgu uygulamaları çoğunlukla estetik amaçlı görünse de, KBB alanında da çeşitlenerek kullanılmaktadır. Bazen hayatı tehdit eden ya da kalıcı izler bırakabilen bu tür uygulamaların güvenli şartlarda ve ehil ellerde yapılması, üzerinde önemle durulması gereken bir husustur. Hem Ulusal Derneğimiz hem de YPC Derneğinin bu konudaki eğitim çalışmaları, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesini ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlayacak adımlardır. Başkent KBB olarak bu çalışmalara katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Nörotoksin ve dolgunun KBB alanındaki çeşitli uygulamalarının konuşulacağı toplantımıza katkı sunan hocalarımıza ve katılımcılarımıza, toplantımıza ev sahipliği yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol ÖZER'e, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Dört oturum şeklinde gerçekleşen "Başkent 19. Kulak Burun Boğaz Günleri" toplantısında Nörotoksinler, dolgular ve uygulama yöntemleri hakkında genel bilgi sunumu yapıldı ve birçok konu ele alındı.

Son oturumda katılımcılar, yüz bölgesi nörotoksin uygulaması, dudak dolgu uygulaması ve göz kapağı cerrahisini canlı yayınla izleme fırsatı buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim