• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Domuz gribi 4 günde 55 can aldı

Domuz gribi 4 günde 55 can aldı
Sağlık Bakanlığı, domuz gribinden son 4 günde 55 kişinin daha öldüğünü, hayatını kaybedenlerin sayısının 296'ya yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, domuz gribinden son 4 günde 55 kişinin daha öldüğünü, hayatını kaybedenlerin sayısının 296'ya yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı "domuz gribinden" hayatını kaybedenlerin sayısının 296'ya çıktığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısının 347 olduğu, bunların 113'ünün takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğü, 99 hastanın ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edildiği belirtildi. Vefat edenlerin 103'üne tekabül eden yüzde 35'inin 50 yaş altında, daha önce sağlıklı olduğu bilinen kişiler olduğu ifade edilen açıklamada, "Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Aşı aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve hastanelerimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır" denildi.

Okullarda aşı odaları kurulacak
Bu arada okullarda, velisinden "onay formu" bulunan öğrencilere bugünden itibaren "domuz gribi" aşısı yapılacak. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına "aşılama" ile ilgili bir yazı gönderdi. "Aşılama faaliyetleri kapsamında 7 Aralık 2009 tarihinden itibaren veli onay formu ile velisi tarafından aşılanması uygun görülen öğrencileri aşılamak üzere görevlendirilecek sağlık personelinin bu öğrencileri okullarda aşılayacakları" kaydedilen yazıda, "bu nedenle okullarda aşılama için aşı ekibinin kullanmasına yönelik uygun aşılama odasının belirlenmesi, aşılanan öğrencilerin aşı günü ve ertesi gün izinli sayılması, yapılacak uygulama konusunda uygulama öncesi ve sırasında gelen sağlık ekibiyle koordineli çalışılmasının sağlanması" istendi.

Savcılar da grip aşısı oldu
Öte yandan, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları ile hakimlerin de aralarında bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'inin bir grup personeli, domuz gribi aşısı oldu. Adliye personeli bir midibüse binerek Beşiktaş Kaymakamlığı'ndaki Sağlık Ocağı'na geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Ergenekon Soruşturması'nı yürüten Cumhuriyet Savcıları Murat Yönder ve Ercan Şafak'ın da aralarında bulunduğu savcı ve hakimler ile bazı adliye personeli aşı için, kısa bir süre sıra beklediler. Başsavcı vekili Çolakkadı aşı olduktan sonra gazetecilere, aşının isteğe bağlı olduğunu söyledi. Çolakkadı, adliye personeli"korkmayın" diyerek cesaret verdi.

Referans

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim