• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Domuz gribi korkusuyla hastaneye koşturuyorlar!

Domuz gribi korkusuyla hastaneye koşturuyorlar!
Türkiye'de gribin daha çok ayakta geçirilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Fırat Demirtaşoğlu, son günlerde ölümlere sebep olan domuz gribinin korkusuyla hasta başvuru sayısının arttığını ifade etti.

Son zamanlarda domuz gribine bağlı ölümlerin artması vatandaşları telaşlandırdı. Türkiye'de gribin daha çok ayakta geçirilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Fırat Demirtaşoğlu, gripli başvuru hasta sayısında önemli derecede artış olduğunu ifade etti.

Domuz gribine bağlı ölümlerin artmasıyla hastaneye gripten dolayı gelen hasta sayısında artış olduğunu dile getiren Demirtaşoğlu, "Domuz grip vakalarının artması gribin daha popüler olarak korkulan bir rahatsızlık olmasına sebep oldu. Dolayısıyla gripli hastalar daha önce '3-5 gün yatarım istirahat ederim geçer' ya da işte ayakta geçiren insanlar 'acaba domuz gribi miyim' diye daha çok doktorlara başvurmaya başladı" diye konuştu.

"DOMUZ GRİBİ TANISI NORMAL MUAYENE İLE KONULMAZ"

Gribal rahatsızlığı olan bir hastaya domuz gribi teşhisinin muayene ile teşhis koymanın zor olduğuna dikkat çeken Demirtaşoğlu şunları söyledi:

"Domuz gribi tanısı genetik araştırmayla konulur. Hastadan alınan örneğin genetik araştırmasıyla konulur. Dolayısıyla gribal enfeksiyon geçiren hastalarda eğer grip 4-5 gün ile sınırlı kalmıyorsa, 1 haftayı geçmesine rağmen şikayetler devam ediyorsa, beraberinde solunum sıkıntıları oluyorsa, ateş 5-6 günde azalmıyorsa mutlaka bir hekime başvurulması gerekiyor."

Sadece gribe bağlı olarak gelişen ölümlerin çok nadir olduğunu aktaran Demirtaşoğlu, gribe bağlı ölüm gelişebilmesi kişinin zeminde bir kronik hastalığının olması gerektiğini dile getirdi.

"GRİBİ AYAKTA GEÇİRDİĞİMİZ İÇİN VAKA SAYISI ARTIYOR"

Gribin bir virüse bağlı olarak gelişen üst solunum yolu enfeksiyonu belirten Op.Dr. Demirtaşoğlu, gribin her yıl belli dönemlerde toplum arasında yaygınlaştığını söyledi. İnsanlarımızda grip hastalığı konusunda yeterli bir bilinç oluştuğunu anlatan Demirtaşoğlu, aynı bilinç ve duyarlılığın gripten korunma ve başkalarına bulaştırma noktasında gösterilmediğini vurguladı. Grip olan insanın evinde istirahat edip, bol sıvı alması gerektiğini anlatan Dr.Demirtaşoğlu, şöyle devam etti:

"İnsanlar grip olduğunun farkında ama gripten korunma konusunda ya da gribin yaygınlaşmasını önlenmesi konusunda yeterli bir bilinç yok. Gribin yaygınlaşmasını önlemenin en önemli yolu gripli insanların kalabalık ortamlarda mümkün olduğunca bulunmamalarını sağlamaktır. Ama ülkemizde gribal enfeksiyonlar maalesef ayakta geçirilen bir hastalık kabul edildiği için gripli insanlar kalabalık ortamlarda daha sık bulunuyorlar ve hastalığı başkalarına bulaştırıyorlar. Aslında gribal enfeksiyona yakalananların evlerinde istirahat etmesi, bol sıvı alması, çok fazla kalabalık ortamlarda bulunmamaları gerekiyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim