• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Donuk yüze son!

Donuk yüze son!
Kendi kanınızla gençleşmenizi sağlayan PRP yöntemi botokstaki “donuk” ifadeye son veriyor.

Platelet Rich Plazma kelimelerinin baş harflerinden alınan PRP; günümüzde cilt gençleştirme yöntemlerinden hücresel tedavide gelinen en iyi noktalardan biri olarak tanımlanıyor. Kişiden alınan kanın, yapılan işlem sonrası kırışıklık olan noktaya enjekte edilmesiyle yapılan PRP uygulanan kişide "botoks" etkisi denilen mimik kaybı ve donuk ifadeye neden olmuyor. Uygulama hakkında merak edilenleri Ozon Center Sağlıklı Yaşam Merkezi Anesteziyoloji ve RA Uzmanı Dr. Kürşat Gül'den öğrendik. İşte PRP uygulamasının ayrıntıları; 

KIRIŞIKLIK VE LEKELERDE ETKİLİ

Kendi kanınızdan alınan birkaç damla kandan elde edilen plazmanın cildinize geri enjekte edilerek kolajen üretimini arttırdığı bu tedavi ile bir bakıma kendi kendinizin ilacı olabilirsiniz. Kendi kanınızın özel bir işlemden geçirilerek akyuvarlarının ve trombositlerinin ayrılması sonucunda elde edilen iksir, kırışıklık ve lekelerin olduğu bölgelere, saçların seyrelmiş bölgelerine enjekte ediliyor. Uygulamadan tam verim alınabilmesi için ise 3 seanstan oluşan ve ayda bir defa uygulanan tedaviyi 6-12 ay arasında tekrarlamak gerekiyor. PRP tedavisinde elde edilen karışım hastanın kendi kanı ile hazırlandığı için kan yoluyla bulaşan  hastalıklara yakalanma veya alerji riski de bulunmuyor. 

KANIN PLAZMASI AYRILIYOR

Dr. Kürşat Gül uygulamayı şöyle anlatıyor; "Kişiden 4-5 cc kan alıyoruz ve santrifuje ediyoruz. Bu işlemin ardından plazmasını ayırıyoruz. Belli aşamaların ardından, kişinin kendi yüzünde kırışıklıkların ya da kurulukların oldukları yerlere enjekte ediyoruz. PRP'yi neticede bu kırışıklıkların kurulukların giderilmesine yardımcı yöntemlerden biri olarak takdim edebiliriz" 

BOTOKSTAN DAHA ETKİLİ

Uygulamanın en büyük avantajının uygulanıldığı kişilerde botoks etkisi denilen mimik kaybı ve donuk ifade oluşturmaması olduğunu ifade eden Gül, "Botoks kullanıldığı kasları felç eder. Dolayısıyla mimiklerin kaybolmasına yol açar. O anda kişinin hissiyatını gösteren ifadeler donuklaşır, matlaşır ama PRP'de böyle bir durum söz konusu değil. PRP, botokstan daha etkili bir yöntemdir. Kişinin kendi kanı kullanıldığı için hiçbir yan etkide bulunmuyor. Bu işlemi yaptıran çok fazla ünlü var. Çok da güzel neticeler alıyorlar ve PRP seanslarına devam ediyorlar."

- Her yaş grubunda ve cilt tipinde aynı etkiyi yaratması mümkün müdür?

PRP tedavisinin sonuçları, kişinin yaşı, cildini güneşten koruma şekli, sigara içip içmemesi, stres, beslenme, uyku durumları ile ilişkilidir. Her tedavide bu geçerlidir, insan hücrelerden oluşan canlı bir mekanizmadır. Tetiklenen hücreler 2-3 hafta içinde ürettikleri kollajen, elastik liflerin gerginleştirici etkinliklerini cilde yansıtmaya başlar, ciltte nemlenme etkisi ise daha erken fark edilebilir.

 Özellikle hangi yaşlanma sorunlarına çözüm getirebilir?

Güneşten etkilenen ciltlerdeki homojen olmayan renk sorununa çözüm getirebildiği gibi ciltteki savunmayı arttırarak kuruluk veya hasarla ya da cilt egzamasıyla ilgili sorunlara da iyi gelebilmektedir. 30 yaş üstü her cilde sağlık kazandırmak adına uygulama yapılabilir.

Yasemin ilan

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11510 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim