• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Down Sendromlu Çocuklar Diş Sağlığı Merkezinde Buluştu

Down Sendromlu Çocuklar Diş Sağlığı Merkezinde Buluştu
Düzce'de down sendromlu çocuklar Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek, hem merkezi tanıdı hem de gönüllerince...

Düzce'de down sendromlu çocuklar Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek, hem merkezi tanıdı hem de gönüllerince eğlendi.

Düzce'de down sendromlu çocuklar Sağlık Müdürlüğü'nün koordinesinde Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bir araya geldi. Down sendromlu çocuklara özel düzenlenen etkinlikte çocuklara diş temizliğinde hijyen kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Daha sonra çocuklar diş taramasından geçerken, çeşitli hediyeler verildi. Down sendromlu çocuklar için yapılan etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlenirken, Düzce Valisi Selçuk Aslan da onları yalnız bırakmadı. Vali Selçuk Aslan, "Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde Çocuk Diş Sağlığı Merkezimizde down sendromlu çocuklarımız ve ailelerimiz ile bir araya geldik. Gün farkındalık oluşturma günü olduğu için duyarlılık oluşturma amacı ile buradayız. Diş sağlığı ile ilgili küçük bir jest yapıp onlara hediyeler verdik. Aileler ile dayanışma içerisinde olma arzusunda olduk. Down sendromu doğuştan gelen bir durum. Bu evlatlarımız aldıkları eğitim ile hayata daha fazla tutunabilirler. Ailelerine daha az bağımlı hale gelebilirler. Toplum olarak bu noktada duyarlı olmak zorundayız. Kamu olarak onların hayatı kendi başlarına sürdürebilecekleri alanlar oluşturup planlama yapmak zorundayız. Farkındalık oluşturmak açısından etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim