• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Dr. Burcu Kardaş Arslan: "Anne Estetiği Kadınların Doğum Sonrasında Toparlanmalarına Yardımcı Olur"

Dr. Burcu Kardaş Arslan: "Anne Estetiği Kadınların Doğum Sonrasında Toparlanmalarına Yardımcı Olur"
Anne estetiğinin önemine vurgu yapan Dr. Burcu Kardaş Arslan, "Anne estetiği, kadınların genç görünümlerine ulaşmalarına katkı sağlayan uygulamalar...

Anne estetiğinin önemine vurgu yapan Dr. Burcu Kardaş Arslan, "Anne estetiği, kadınların genç görünümlerine ulaşmalarına katkı sağlayan uygulamalar bütünüdür. Birden fazla cerrahi işlem, birbiriyle son derece alakalıdır ve kadınların doğum sonrasında toparlanmalarına yardımcı olur" dedi.

Jinekolog ve Kadın Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Burcu Kardaş Arslan, anne estetiği dair açıklamalarda bulundu. Anne estetiğinin kapsamlı bir uygulama olduğunu ve bu uygulamanın hamilelik sırasında ve sonrasında vücuttaki değişimlerle ilgilendiğini ifade ettiği belirten Dr. Arslan, "Doğum sırasında ve sonrasında vücutta çeşitli değişimler meydana geliyor. Birçok kadın, hamile kaldıkları dönemden önceki fiziksel görünümlerine ulaşmak ister. Anne estetiği, kadınların genç görünümlerine ulaşmalarına katkı sağlayan uygulamalar bütünüdür. Birden fazla cerrahi işlem, birbiriyle son derece alakalıdır ve kadınların doğum sonrasında toparlanmalarına yardımcı olur. Anne estetiği, sanıldığının aksine anne psikolojisi için önemli" diye konuştu.

Hamilelik sırasında kadınların vücutlarında çeşitli değişimlerin meydana geldiğini, bu durumun doğum sonrasında kadınları etkilediğini aktaran Dr. Arslan, "Doğum süreci, kadınların vücut yapılarının değişmesine neden olur. Birtakım uygulamalardan meydana gelen anne estetiği, kadınların doğum öncesi vücut yapılarına ulaşabilmelerini hedefler. Uygulamalardan istenilen başarıların alınabilmesi için doğru zamanda yapılmaları son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

"Anne estetiği, hamilelik sırasında ve sonrasında vücuttaki değişmelerle ilgilenir"

Anne estetiğinin oldukça geniş kapsamlı uygulamalar bütünü olduğunu vurgulayan Dr. Arslan, "Anne estetiğinin kapsamında bulunan uygulamalar son derece fazla. En fazla tercih edilenler ise labioplasti, dış dudak estetiği, ısı kontrollü radyofrekans uygulaması, vajinal beyazlatma uygulamasıdır. Bunun yanı sıra farklı uygulamaların da tercih edilebildiğini söyleyebilirim. Gerçekleştirilen uygulamalar ile amaçlanan, kadınların istedikleri vücut yapısına ulaşabilmelerini olanaklı hale getirmektir" ifadelerini kullandı.

"Anne estetiği doğumdan minimum 6 ay sonra idealdir"

Anne estetiğinin doğumdan minimum 6 ay sonra yapılması gerektiğini belirten Dr. Arslan, "Doğumdan sonraki 6 ay içerisinde vücut, kendisini yenilemek durumundadır. Doğum sonrasında vücudun çeşitli bölgelerinde, çeşitli farklılıklar oluşur. Bu farklılıklar, vücut yapısının değişmesi anlamına geliyor. Uygun zamanda yapılan anne estetiği, istenilen görünüme ulaşılması bakımından son derece önemli. Tabi uygulamaların profesyonel bir şekilde yapılması gerekiyor. Aksi halde istenilen başarıya ulaşılması çok da mümkün görünmüyor. Doğum üzerinden 6 ay geçen ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kadınların anne estetiğinden yararlanabileceklerini söyleyebilirim. Uygulamalar öncesinde gerekli muayenelerin yapılması da oldukça önemli" açıklamasında bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim