• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Dr. Ersin Arslan cinayetinde karar!

Dr. Ersin Arslan cinayetinde karar!
Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi davasında karar Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığa, 24 yıl hapis cezası verildi.

Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi davasında karar Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığa, 24 yıl hapis cezası verildi.

Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi olayında karar duruşmasına, Dr. Ersin Arslan'ın eşi Sibel, kardeşleri Erkan, Ergün, Okkeş ve Ercan Arslan, Ülkü Dönder ile Türk Tabipler Birliği Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve meslektaşları katıldı. 

Tutuklu sanık M.G ise duruşmaya Adıyaman E Tipi Cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı. 

Sanık M.G, mahkemedeki son savunmasında, öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını ve olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. 

Mahkeme heyeti daha sonra sanık ve taraf avukatlarının savunmalarını dinledi. 

Kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Süleyman Demirel, sanığın, kamu görevlisini görevinden dolayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

Sanık daha sonra suç tarihinde 17 yaş sonunda olmasından dolayı indirim uygulanarak 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) hukuk bürosundan avukat Ziynet Ozçelik, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, kararın iyi bir yargılamanın sonucunda verildiğini ve bütün kanıtların olayı ortaya koyabilecek şekilde olduğunu söyledi. 

Sanığın, olayı bilerek ve tasarlayarak yaptığının tanık ifadeleriyle de ortaya konulduğunu belirten Ozçelik, mahkemenin en üst sınırda ceza verdiğini ifade etti. 

Dr. Ersin Arslan'nın ağabeyi Erkan Arslan ise mahkemenin cezayı en üst düzeyde verdiğini ancak aile olarak bu kararın kendilerini tatmin etmediğini söyledi. 

Türk adaletine güvendiklerini belirten Arslan, şunları söyledi: "İdam cezası olsa dahi Ersin Arslan'ı geri getirmeyecek. Ben bunu vurgulamak istiyorum. Açıkçası iki yıl yatmış, beş yıl yatmış o bizi çok da ilgilendirmiyor. Biz bir değerimizi, bir bilim adamımızı kaybetti buna üzülüyoruz. Yani bu idam cezası olsaydı da bizi tatmin etmeyecekti." Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan (30), 17 Nisan 2012'de, servisteki odasında M.G'nin bıçaklı saldırısına uğramış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. 

Duruşma sonrası, Türk Tabipleri Birliği (TTB) hukuk bürosundan avukat Ziynet Ozçelik açıklama yaptı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3918 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim