• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Dr. Furtun'un katiline, ağırlaştırılmış müebbet

Dr. Furtun'un katiline, ağırlaştırılmış müebbet
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan 56 yaşındaki Op.Dr.Kamil Furtun'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 29 yaşındaki İsmail Koyun, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 6 ay önce Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op.Dr. Kamil Furtun, hastane içinde İsmail Koyun'un silahlı saldırısına uğrayıp, vücuduna isabet eden 5 kurşunla hayatını kaybetti. Şüpheli ise polis tarafından olayda kullandığı tabancayla yakalanıp gözaltına alındı. Koyun, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gazetecilere, "Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum. Sormak istediğiniz bir şey var mı? Vatan sağolsun" dedi. Koyun ardından tutuklandı. Bu olayın ardından hastanenin adı da Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi olarak değiştirildi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak kamu görevlisini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan evli ve iki çocuk babası İsmail Koyun, geçen Eylül ayında çıktığı ilk duruşmadaki yaptığı savunmada ilginç ifadeler kullandı. "Ben insan değilim. Ben kral eşek arısıyım. Kraliçem var. İki oğlum var. Hepinizi sokacağım, sokturacağım. Bir kova bal verirseniz savunmamı yaparım" diye konuşan sanık İsmail Koyun, bugün tutulduğu Sinop E Tipi Cezaevi'nden duruşmaya getirilmeyerek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

İNGİLİZ GEOFREY'İ SUÇLADI

Savunmasında İsmail Koyun, "Ben burada arkadaşların verdiği ilaçlarla insan olmaya çalışıyorum. Samsun'da Geofrey R.K. isimli İngiliz, bana doktor için vampir dedi. Kan emici olduğunu söyledi. Bunları bana olaydan önce söyledi. Bunların arkasında paralel örgüt olduğunu söyledi. Ölüm korkusu ile bunları emniyete bildirememiş. 'Emniyet mensupları da terör örgütü üyesi olabilirler, beni öldürürler' dedi. 'Polise git bunları anlat, ama sakın beni söyleme' dedi. Ben de bunları emniyete söyledim. Geofrey R.K., bana 'Hastane bahçesinde insanları ilaca alıştırıyorlar, hastalık yayıyorlar' dedi. Ben de onu başhekim ile görüştürmeyi teklif ettim. O da kabul etti. Başhekimin yanına gittim, beni odasına kabul etmedi. Ben 10 yıldır orada büyüdüm. Geofrey R.K. bana 'Sen de bu ilaca alışmışsın' dedi. Ben olay günü başhekimi bekliyordum. Koridorda Kamil Furtun ile karşılaştım. Üstüme gelmeye başladı. Sinirle baktı, korktum ateş ettim. 5 el ateş ettim. Sonra çıktım, gittim. Yalan söylemiyorum, ben düzenli hap kullanıp iyi bir insan olmak istiyorum. Ben ilaç kullanmayınca kafam gidiyor. Karşınıza 4-5 tane ilaç içip öyle geldi. Bana vereceğiniz ceza umrumda değil, kendimi veya başkasını öldürmekten korkuyorum. Tedavi olmak istiyorum" dedi.

Sanığın ifadesinin ardından mahkeme heyeti tanıkları dinledi. Mahkemede tercüman aracılığıyla tanık olarak ifade veren Geofrey R.K., "2 yıldır hastanenin bahçesinde iki haftada bir koşu yapıyorum. İsmail'i tanıyorum. Çok iyi tanımam. Ben kimseyi azmettirmedim. İsmail'in ifadelerini kabul etmiyorum. Kendisiyle ara sıra hastane bahçesinde konuşurduk, Türkçe'yi az bildiğim için çok muhabbet etmezdik" diye konuştu.

Daha sonra tanık olarak ifade veren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde santral memuru olarak görev yapan Sedat K., "İsmail sabah 8'de hastaneye gelir, rahatlıkla her tarafta oturur ve sonrada giderdi. İstediği yerde de otururdu. Bazı yöneticilerin de yanına rahat rahat gidip otururdu. Hastanede sekreter arkadaşların yanına gidip kahve falınıza bakayım diyerek taciz ediyordu. 06 Kasım 2013 günü santral görevlisi İsmail A.'ya hastane içinde kafa ve yumruk atarak dövdü. Polis geldi, iki taraf da şikayetçi olmayınca işlem yapılmadı. Ben bu olayı nöbet defterime yazdım. Ancak hiçbir idarecimiz, bu konuyla ilgilenmedi. Hiçbir şey yapılmadı" dedi.

ANİDEN OLDU

İfadelerin ardından mahkeme heyeti sanığın Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde akıl sağlığının yerinde olduğu yönündeki raporu okudu. Mahkeme heyeti sanık İsmail Koyun'a tanık ifadelerine karşı bir diyeceğinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Koyun, "Tanık beyanlarına ne diyeyim. Tek isteğim tedavi olup iyi bir insan olmak. Ben kendimi veya başka birini öldürmekten korkuyorum. Ben tasarlayarak yapmadım. Aniden oldu" diye cevap verdi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık İsmail Koyun'a Dr.Kamil Furtun'u tasarlayarak öldürmek suçundan 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası', ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl hapis ve 2000 TL para cezasına çarptırdı.

Duruşmaya Dr.Kamil Furtun'un eşi Dr. Funda Neslihan Furtun, avukatları, Samsun Tabip Odası Başkanlığı avukatı, Türk Tabipler Birliği Meslek Konseyi Başkanlığı avukatı ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı da müdahil olarak katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2896 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim