• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Dr. Koray Erdoğan: "Saç Ekiminin Mevsimi Olmaz"

Dr. Koray Erdoğan: "Saç Ekiminin Mevsimi Olmaz"
ASMED Özel Tıp Merkezi Medikal Direktörü Dr. Koray Erdoğan, "Saçlarınızla ilgili ekim kararını verdiğinizde, saç ekimi için uygun zaman gelmiş demektir....

ASMED Özel Tıp Merkezi Medikal Direktörü Dr. Koray Erdoğan, "Saçlarınızla ilgili ekim kararını verdiğinizde, saç ekimi için uygun zaman gelmiş demektir. Saç ekimini uygulamak için beklememiz gereken bir mevsim kesinlikle yok" dedi.

Saç ekimi konusunda pek çok bilgi kirliliği yaşanıyor. Saç ekimi yapacak hastalar, hangi mevsimde bu işlemin daha sağlıklı olacağını araştırıyor. Saç ekiminin belli mevsimlerde, özellikle de kışın yapılmasının daha sağlıklı olduğu yönündeki yanlış inancın olduğunu belirten, World FUE Institute'un başkanı ve ASMED Özel Tıp Merkezi Medikal Direktörü Dr. Koray Erdoğan, "Saçlarınızla ilgili ekim kararını verdiğinizde, saç ekimi için uygun zaman gelmiş demektir. Saç ekimini uygulamak için beklememiz gereken bir mevsim kesinlikle yok" dedi.

Dr. Erdoğan, saç ekimi için havaların serinlemesinin beklenmesi gerektiğine yönelik yanlış bir algının varlığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Mevsimsel farklılıklar, havanın sıcaklığı, yağış gibi faktörlerin operasyon üzerinde en ufak bir etkisi yok. Yeter ki, siz saç ektirmeye karar verin. Saç ekimi kararı, psikolojik açıdan hazır olmaktan tıbbi koşulların uygun olmasına, doğru doktoru seçmeye dek pek çok farklı noktayı değerlendirmeyi gerektiriyor. Ama saç ekiminizi konusunda uzman bir doktor ve cerrahi ekip gerçekleştiriyorsa, havadan bağımsız olarak iyi sonuçlar elde edeceksiniz demektir. Bütün ihtiyacınız, yoğun iş planınız içinde kendinize yeterince zaman ayırabileceğiniz ve günlük streslerinizden uzak kalabileceğiniz bir dönem seçmeniz."

Dr. Koray Erdoğan, tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi saç ekiminde de ameliyat sonrası uyulması gereken bazı kurallar olduğunu belirterek, "Ben hastalarıma iyileşme sürecinde, 2-5 gün arasında dinlenmelerini öneriyor, özellikle fiziki kuvvet harcamalarını gerektiren spor faaliyetlerinde bulunmamalarını, eğer fiziki çaba gerektiren bir işte çalışıyorlarsa, izin almalarını tavsiye ediyorum. Saç ekimi operasyonundan sonra hastaların başlarını güneşten korumaları önemli. 15 gün boyunca günde 2 saatten fazla güneş ışığına maruz kalmamaları gerekiyor. Ancak bunun için şapka takmak yeterli. Şapka pamuklu olmalı ve başı sıkmamalı. Ayrıca sık yıkanmalı ve başın fazla terlemesine yol açmamalı" diye konuştu.

Dr. Erdoğan, saç ekimi yaptıranların sadece 15 gün havuza ve denize girmemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim