• BIST 13458.1
  • Altın 6191.17
  • Dolar 47.5136
  • Euro 54.8413
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 32 °C

DSÖ: Gazze'de hala 14 bin 800'den fazla hasta acilen özel tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor

DSÖ: Gazze'de hala 14 bin 800'den fazla hasta acilen özel tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de hala 14 bin 800'den fazla hastanın acilen özel tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, tıbbi tahliyelerin hızlandırılması talebinde bulundu.

Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki tıbbi tahliyelere ilişkin, sosyal medya platformu X'ten paylaşımda bulundu.

DSÖ'nün, bu sabah Gazze'de 15 kritik durumdaki çocuğun, Ürdün'e tıbbi tahliyesini desteklediğini kaydeden Ghebreyesus, bu kişilere 42 yakınının da eşlik ettiğini bildirdi.

Ghebreyesus, Ürdün hükümeti ve sağlık çalışanlarına, özellikle Gazze'deki çocuk hastalara sağladıkları tıbbi destek için teşekkürlerini ileterek, "Gazze'de hala 14 bin 800'den fazla hasta acilen özel tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor. Daha fazla ülkenin hasta kabulü için harekete geçmesini ve tıbbi tahliyelerin mümkün olan tüm yollarla hızlandırılmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim