• BIST 14405.25
  • Altın 6849.65
  • Dolar 48.4432
  • Euro 56.3606
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 30 °C

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Uyardı: KDC’deki Ebola Salgını Kontrol Altına Alınmaktan Çok Uzak

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Uyardı: KDC’deki Ebola Salgını Kontrol Altına Alınmaktan Çok Uzak
DSÖ., Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) yayılan Ebola salgınında vaka sayısının 5 bine yaklaştığını, can kaybının ise 2 bin 300'ü geçtiğini bildirerek salgının uluslararası halk sağlığı acil durumu olmaya devam ettiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, KDC'de görülen Ebola virüsünün Bundibugyo varyantına ilişkin düzenlenen 2. Uluslararası Sağlık Tüzüğü Acil Durum Komitesi Toplantısı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Virüsün görülmemiş bir hızla yayıldığını belirten Ghebreyesus, salgının kontrol altına alınmaktan çok uzak olduğunu vurguladı.

"Tarihteki En Büyük İkinci Ebola Salgını"

Salgının güvensizlik, yerinden edilmeler ve yoğun nüfus hareketliliği nedeniyle hızlandığını aktaran Ghebreyesus, "Şu anda 6 il ve 55 sağlık bölgesinde yaklaşık 5 bin kişi enfekte oldu, 2 bin 300'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Bu, tarihteki en büyük ikinci Ebola salgını ve öncekilerden çok daha hızlı ilerliyor. Salgın büyük bir avantajla başladı, biz halen yetişmeye çalışıyoruz." dedi. Virüsün Uganda'da durdurulduğunu ancak Fransa'ya taşınan bir vaka bulunduğunu belirterek sınırların virüsü tek başına durduramayacağına dikkat çekti.

Aşı ve Tedavi Çalışmaları Sürüyor

Müdahalenin her alanını genişlettiklerini ifade eden DSÖ Genel Direktörü, Bundibugyo varyantına özel geliştirilen 2 aşının insan denemelerine başladığını, sponsorluğunu üstlendikleri ilaç tedavi denemesine ise 100 hastanın dahil edildiğini duyurdu. Toplantı tavsiyeleri doğrultusunda salgının "uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu" statüsünün korunduğu açıklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim