• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Dudak dolgusu nedir, kullanıldığı alanlar nelerdir?

Dudak dolgusu nedir, kullanıldığı alanlar nelerdir?
Dudak dolgusu, zamanla kalınlığını yitiren veya doğuştan ince dudaklara sahip olan kişilerin dudaklara daha hacimli bir görünüm kazandırmak için tercih ettikleri bir yöntemdir.

Dudak dolgusu, kişinin dudaklarında hem daha doğal hem de daha hacimli bir görünüm oluşturmaktadır. Ayrıca hyalüronik asit içeren dolgular sayesinde dudaklar daha nemli bir hale gelmektedir.

Dudak Dolgusunun Kullanıldığı Alanlar

Son zamanlarda dudak dolgusu mersin adından sıkça söz ettirdiği için insanların ilgisi de artış göstermiştir. Buna bağlı olarak dudaklarıyla ilgili bir farklılık oluşturmak isteyen kişiler hangi durumlarda dudak dolgusunu kullanabileceklerini merak etmektedir. Dudak dolgusu, biçimsiz dudaklara sahip olan kişilerde dudağa şekil verme amacı ile uygulanabilir. İnce dudakların dolgun hale getirilmesi, dudak çizgilerinin belirginleştirilmesi, dudak kenarındaki sarkmaların ortadan kaldırılması gibi durumlarda dudak dolgusu mersin bu uygulamaların tümünü yapmaktadır.

Dudak Dolgusunun Uygulanması

Birçok kişi tarafından tam not alan dudak dolgusu mersin insanlarda uygulamanın nasıl yapıldığına dair bir merak da uyanmıştır. Dudaklar vücudun en hassas bölgelerinden biri olarak sayılabilir. Bu yüzden de dudaklarda uygulanan herhangi bir işlem ağrı veya acı verebilir. Bunu önlemek için de dudak dolgusu işlemine başlamadan önce anestezik bir krem yardımıyla dudakların uyuşması sağlanır. Uyuşma 15-20 dakika sonrasında tamamlanmış olur. Bu aşamadan sonra ise dolgu maddesi ince uçlara sahip enjektör yardımı ile dudaklara aktarılır. 10 dakika gibi kısa bir zamanda sonlanan bu işlemin etkileri de hemen gözlemlenebilir.

Dudak Dolgusunun Etki Süresi

Birçok dudak dolgusu mersin uygulamasından yararlanmak isteyen kişinin merak ettiği bir diğer konu da uygulamanın ne kadar süre kalıcı olduğudur. Öncelikle bu işlemin ömür boyu kalıcı olmadığını söylemek gerekir. Çünkü dolgu maddesi dudak tarafından emilerek zamanla yok olur. Bu yüzden de dudak dolgusu uygulaması yaptıran kişilerde 6-12 aylık bir kalıcılık söz konusudur. Bu süre kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Aynı zamanda dolgunun etkisi geçtiğinde dileyenler yeniden bu işlemi uygulatabilir.

Botoksun Yan Etkileri

Birçok kişi tarafından tercih edilen botoks mersin aynı zamanda yan etkilerinin ne olabileceği konusunda da açıklamak getirir. Kozmetik ve tedavi olarak kullanılan botoks, uygulama sonrasında herhangi bir yan etki oluşturmamaktadır. Tedavi amaçlı kullanıldığında bazen normalden daha yüksek dozlar kullanılabilir. Ancak bu durumda bile kişinin herhangi bir yan etki ile karşılaşmadığı gözlemlenmiştir. Yalnızca botoks uygulaması esnasında bazı etkilere rastlamak mümkündür. Bunlar; anlık his kaybı, hafif morluk veya göz kapağı düşmesi olabilir. Ancak bunlar da geçici olup aynı zamanda ciddi sorunlar ortaya çıkarmaz.

Dudak Dolgusunun Uygulandığı Kişiler

Dudak dolgusu işlemi 18 yaşından itibaren kadın ve erkek de dahil olmak üzere herkese uygulanabilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bir unsur deneyimli bir doktorun, dudak dolgusu işlemi yaptırmak isteyen kişiyi detaylı bir sağlık kontrolünden geçirmesidir. Bu alanda uzman olmayan doktorlar, hastalarda kalıcı hasara neden olabilecek sonuçların doğmasına yol açabilir. Bu yüzden dudak dolgusu yaptırmadan önce herkes doktorunu iyi seçmelidir. Bunun yanında ince dudaklara sahip olan, dudaklarına şekil veya hacim kazandırmak isteyen kişiler dudak dolgusu yaptırabilir.

Dudak Dolgusu Uygulamasından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dudak dolgusu yaptıran kişiler bu işlemden sonra bazı konularda dikkatli davranmalıdır. Dolgu uygulamasının yapıldığı gün kişinin, dudağına nemlendirici, ruj gibi ürünleri sürmemesi önerilir. Aynı zamanda uygulamadan sonra yaklaşık 2 saat boyunca yemek yenmemesi tavsiye edilir. Uygulama sonrasında dudaklarda şişkinlik, ağrı veya acı olabilir. Ancak bunlar normaldir ve 2-3 gün içerisinde geçmektedir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15361 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim