• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Dudak kanserinden ameliyatla kurtuldular

Dudak kanserinden ameliyatla kurtuldular
Kütahya'da yaşayan ve dudak kanseri teşhisi konulan Ahmet Çanak ve Haydar Çakmak, yapılan başarılı ameliyatlarla sağlıklarına kavuştular.

Ağız çevresinde oluşan yaralardan dolayı Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Ahmet Çanak (74) ve Haydar Çakmak'a (70), yapılan testler sonucunda dudak kanseri teşhisi konuldu.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Kucur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanak ve Çakmak'ın kendilerine başvurduklarını ve tanılarının alındığını bildirdi.

Her iki hastanın ağız çevrelerindeki yaraların kanserli tümör olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Kucur, şunları söyledi:

"Ahmet ve Haydar beylerde ilerlemiş dudak kanserleri vardı. Boyunlarında da şüpheli yayılma vardı. Kliniğimize başvurarak tanılarını aldılar. İlk geldiklerinde, 'acaba kanser tedavi edilebilir mi?' diye tereddütleri vardı. Çok şükür iki hastamıza da hastanemiz bünyesinde bu ameliyatları yaptık. Ameliyatlarımızda aynı zamanda boyunlarındaki lenf bezlerini temizleme imkanımız oldu. Tevafuk iki hastamız da aynı dönemde ameliyat oldular. Ameliyatlarımızın her biri yaklaşık 4 ile 6 saat sürdü. Şu anda hastalıktan tamamen kurtulmuş durumdalar. Yeme, içme ve günlük hayatlarına çok rahat devam edebiliyorlar. Hastalarımızın bundan sonra da takiplerini yapacağız. İnşallah sıkıntı olmayacak ama olması halinde her türlü tedavisini burada yapma imkanımız var."

Bu tür yaraları ve rahatsızlıkları olanların mutlaka en kısa zamanda hastanelere başvurmaları çağrısında da bulunan Kucur, "Bu hastalık ilerlemiş olsa bile hastalarımızın ümitsizliğe kapılmadan hastaneye gelmeleri çok önemli. Bir gün önce gelmeleri bile çok önemli. Çünkü her geçen gün hastalığın yayılma riski artıyor. O zaman da tedavi biraz zorlaşıyor. Hastalarımız kesinlikle ümitsizliğe kapılmasınlar. Hastaların iyileşmeyen yaraları olduğunda ya da yaraları durup dururken kanamaya başladığında hastanemize gelip teşhislerini almalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyondan son derece memnun olduğunu dile getiren Ahmet Çanak, bu tür sıkıntıları olanların bir an önce tedaviye gelmelerini tavsiye etti.

Haydar Çakmak da ameliyatın ardından durumunun çok iyi olduğunu belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2472 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim