Dünyanın en büyük perakende işitme cihazı dağıtıcısı İtalyan Amplifon Grubu, işitme çözümleri pazarında aktif bir rol oynayan Maxtone perakende şirketinin yüzde 51’lik hisselerinin satın alma işlemini gerçekleştirerek Türkiye pazarına girdi. Türkiye’nin her alanda olduğu gibi işitme alanında da güçlü bir büyüme potansiyeli olduğunu fark eden Amplifon, bu satın alma işlemi ile pazarın liderliğini üstlenmeyi hedefliyor.
7 milyon kişi 65 yaş üstü kategorisine girecek
Amplifon Grubu için Maxtone hisselerinin alımı özellikle coğrafi olarak daha önce girmediği ve büyüme vadeden bir alanı temsil ettiği için büyük bir önem teşkil ediyor. Bu önem, Türkiye’nin dünyanın en büyük 14. ekonomisi olmasından ve işitme cihazları alanındaki hızla büyüyen pazarından kaynaklanıyor. Amplifon’un dünyanın 19 farklı ülkesindeki küresel deneyimi ile Türkiye’nin modern ve hızlı büyüyen işitme merkezi Maxtone’un yerel bilgisinin oluşturacağı sinerji pazarda büyük bir başarı yakalayacak.
Türkiye pazarında, 2001 yılında 25,000 adet satılan işitme cihazlarının sayısı 2011 yılına gelindiğinde dört kat artarak 100,000’i buldu. Her ne kadar Türkiye nüfusunun yarısından fazlası hala 30 yaşın altında olsa da önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 7 milyon kişinin daha 65 yaş üstü kategorisine gireceği hesaplanıyor. Bu da pazarın önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 5-8 katı büyüyebileceğini gösteriyor.
Maxtone hâlihazırda Türkiye nüfusunun üçte ikisini kaplayan büyük şehirlerde bulunan 8 farklı mağazasıyla hizmet veriyor (Ankara, İstanbul, İzmir ve yakında açılacak Bursa ve Adana şubeleri). Birleşme sayesinde Maxtone’un ürün gamı genişleyeceği gibi tüketicilerin yeni ürün markalarıyla tanışması sağlanacak.
Türkiye’nin önümüzdeki on yıl içinde dünyada hızlı büyüyecek pazarlar içerisinde ilk 10 arasında yer alacağına belirten Amplifon Grubu CEO’su Franco Moscetti, “Maxtone’un medikal ve bilim alanında önemli bir bilinirliği bulunuyor. Bu ortaklık sayesinde Türkiye’deki işitme cihazı pazarında lider konumunu üstlenerek, bilinirliğimizi en üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
Maxtone CEO ve kurucusu Ersin Oray ise birleşme hakkındaki görüşlerini şu şekilde belirtti: “Küresel piyasada lider konumdaki Amplifon Grubu’nun parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık işitme sektörünün dünyadaki en önemli oyuncusunun, Maxtone İşitme Merkezi’ne ve büyüyen bir pazar olarak Türkiye‘ye güvenini vurgulamış oldu. Kurulduğumuz günden beri insan kaynaklarına yaptığımız yatırımlarımızı bu işbirliği ile sürdüreceğiz. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 100’e yakın işitme merkezini faaliyete geçirerek bünyemizde yeni istihdam olanakları da yaratacağız.”
Bu ortaklığın dikkat çeken diğer bir yanı, Türkiye'de hiç bir yatırımı bulunmayan ve 1,1 trilyon dolarlık varlığı bulunan The Bank of New York Mellon'un (BNY Mellon) yatırım şirketi Newton Investment’ın Amplifon'un ortağı olarak Türkiye pazarına dolaylı olarak girmiş olması.
Dünyanın en büyük işitme cihazları dağıtıcısı Amplifon’un Türkiye pazarına bu hızlı girişinin pazardaki diğer küresel oyuncu ve yatırımcıları Türkiye’ye yöneltmesi ve rekabetin de bu doğrultuda olması bekleniyor.
Dünya devi Amplifon, Maxtone’la ortak oldu

Türkiye’nin ilk kurumsal işitme merkezi zinciri Maxtone, dünyanın en büyük perakende işitme cihazı dağıtıcısı İtalyan Amplifon Grubu ile ortak oldu. Birleşmenin duyurulduğu gün Amplifon hisseleri yaklaşık %2,45 oranında değerlendi.
Bu haber toplam 4035 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
DSÖ, 2014’ten bu yana yaklaşık 80 bin kişinin göç yolculuklarında hayatını kaybettiğini bildirdiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2014’ten bu yana yaklaşık 80 bin kişinin göç yolculuklarında hayatını kaybettiğini bildirdi.
Hamas: Gazze'de çocukların soğuktan ölme sebebi, devam eden abluka ve yeniden imarın engellenmesiHamas, Gazze'de çocukların soğuktan ölmesinin sebebinin, İsrail'in uyguladığı abluka ve yeniden imarın engellenmesi olduğunu belirtti.
Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde "normalleştirme" ve "özendiricilik" riskine karşı uyarı:"DSÖ, UNODC ile EMCDDA tarafından yayımlanan çok sayıda bilimsel rapor,
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 70 bin 669'a yükseldiİsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı son 48 saatte iki artarak 70 bin 669'a çıktı.- 19:53 - DSÖ, 2014’ten bu yana yaklaşık 80 bin kişinin göç yolculuklarında hayatını kaybettiğini bildirdi
- 18:08 - Hamas: Gazze'de çocukların soğuktan ölme sebebi, devam eden abluka ve yeniden imarın engellenmesi
- 18:03 - Asistan doktorların grevde olduğu İngiltere’de grip vakaları yıl içindeki en yüksek seviyeye çıktı
- 17:23 - TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
- 16:53 - Almanya’da Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Philippi, hastanelerin altına sığınak yapılmasını önerdi
- 16:28 - Kırşehir'de "Engelsiz Yaşam Çalıştayı" düzenlendi
- 15:58 - Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde "normalleştirme" ve "özendiricilik" riskine karşı uyarı:
- 15:23 - Keban'da "Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek" programı düzenlendi
- 15:08 - Cizre'de burun estetiği ameliyatı yapıldı
- 14:43 - Batman'da 1,5 yaşındaki çocuğun bağırsağından 3 mıknatıs çıkarıldı
- 14:38 - Fıtıkla uzun süre yaşamak ciddi risklere neden olabiliyor
- 14:33 - Sözleşmeli Personel Alım İlanı
- 14:08 - İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 70 bin 669'a yükseldi
- 13:28 - Van'daki "Anne Oteli"nde bu yıl 2 bin anne misafir edildi
- 13:13 - Erzurum'da "uykusuzluğa" çözüm bulan Uyku Laboratuvarı, yenilenen altyapısıyla açıldı
- 12:43 - Oyun temelli öğrenme çocuklarda problem çözme yeteneğini geliştiriyor
- 12:29 - Kamuoyuna ve Değerli Aile Hekimlerine Duyuru
- 12:18 - Çorum'da anaokulu öğrencilerine işitme taraması testi başladı
- 11:53 - Kayseri'de sağlık alanında eğitim gören öğrencilere yönelik eğitim düzenlenecek
- 11:28 - Hastanelerde enfeksiyon önleme ve kontrolüne ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de
- 11:23 - Sık yaşanan viral enfeksiyonlar akciğer kapasitesini düşürüyor
- 11:13 - Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavileri yapay zekayla belirlenecek
- 10:13 - Çanakkale'de iş sağlığı ve güvenliği bilinci miniklere tiyatroyla aşılanıyor
- 09:48 - "Cam pipet kullanımı ciddi sağlık riskleri barındırabilir" uyarısı
- 09:38 - Obstrüktif uyku apnesi tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir
- 03:30 - Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
- 20:14 - Bakan Memişoğlu, Sincan'da Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışında konuştu:
- 17:53 - Antalyalı firma "şifalı bitkileri" 40 ülkeye ihraç ediyor
- 17:28 - Almanya, İsrail'den Gazze'ye sağlık ve kışlık yardım girişlerinin kolaylaştırılmasını istedi
- 17:18 - Adana'da yatağa bağımlı gencin film izleme hayali sağlık ekiplerince gerçekleştirildi
- 16:58 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2025/50
- 16:48 - Sektör temsilcileri, "Yapay Zeka Çağında Yönetişim"i konuştu
- 16:18 - İstanbul'da "11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi" düzenlendi
- 15:33 - Çankırı'da "Bağımsız Gelecek" konferansı düzenlendi
- 15:23 - DSÖ, Sudan'da bu yıl sağlık hizmetlerine yönelik 65 saldırıda 1600'den fazla kişi öldü
- 15:08 - İngiltere'de pratisyen hekimler 5 günlük grev başlattı
- 14:03 - DSÖ, mutasyona uğramış H3N2 virüsünde yaşanan artış konusunda uyarıda bulundu
- 13:58 - TİKA'dan Bosna Hersek'teki sağlık hizmetlerine destek
- 13:28 - Diyarbakır'da "İl Kanser Danışma Kurulu Toplantısı" yapıldı
- 13:08 - YÖK Başkanı Özvar, Sağlık Bilimleri Üniversitesi senato toplantısında konuştu:
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













































