• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Dünya Kupası'nda şampiyon olan paralimpik eskrimci, hedef büyüttü

Dünya Kupası'nda şampiyon olan paralimpik eskrimci, hedef büyüttü
ABD'de düzenlenen Tekerlekli Sandalye Eskrim Dünya Kupası'nda şampiyon olan milli sporcu Hakan Akkaya, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedeflediğini söyledi.

Paralimpik eskrimci Hakan Akkaya: "2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya için elimden geleni yapacağım. Yapabileceğime inanıyorum, gönlüm altından yana"

"Tekerlekli sandalye eskrim branşına yeni sporcuların gelmesi için elimden gelen gayreti gösteriyorum"

"Eskrim hayatımın merkezinde. Bana ben olma şansını veren şey eskrim"

ABD'nin başkenti Washington'da yapılan organizasyonda epe branşında altın madalya kazanan Hakan Akkaya, Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirten Hakan, "Uzun bir hazırlık sonunda Washington'da altın madalya kazandım ve İstiklal Marşı'nı okutma şerefine ulaştım. Yaklaşık 3 ay süren yurt dışı kampları ve müsabakalarla geçen periyodun sonunda altın madalyaya ulaştık." dedi.

Hakan, organizasyon öncesinde antrenör ayrılığının yaşandığına işaret ederek, "Yabancı bir antrenörüm vardı, ülkesine geri döndü. Kısa bir süre antrenörsüz kalma durumum da oldu. İstikrarlı bir şekilde çalışmaya devam etmem gerekiyordu, ben de bunu başardım. Elimden geleni yaptım. Eskrim branşında en üst seviyede madalyayı aldım, mutluyum. Ülkemiz en iyisini hak ediyor. Bu başarıyı tekrarlamak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Başarabileceğime inanıyorum, yetenekli olduğumu düşünüyorum." diye konuştu.

Eskrimin Türkiye'de yeni yeni geliştiğine dikkati çeken milli sporcu, "Altyapısı tam oturmamış bir branşta böyle şeyleri başarabilmek büyük bir etki de yarattı. Çok fazla haber oldu. İnşallah daha nice şampiyonluklar elde ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Hakan Akkaya, bundan sonraki hedeflerine ilişkin ise şunları kaydetti:

"2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katıldım. O süreçte pandemin etkisiyle antrenman programlarını istediğimiz gibi yapamama durumumuz oldu. Hepimiz evimizde kaldık. Ama Paris 2024, benim için katılmaktan ziyade madalya beklediğim bir organizasyon. Dünya büyükler sıralamasında epe branşında 4. sıradayım. Sanıyorum, son müsabaka puanları eklendiğinde 3. sıraya yükseleceğim. 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda altın madalya için elimden geleni yapacağım. Yapabileceğime inanıyorum, gönlüm altından yana."

Tekerlekli sandalye eskrim sporunu 10 yıldır yaptığını anlatan Hakan, bu branşa yeni isimlerin kazandırılması için de çalıştığını belirtti.

Kulüp projesinden bahseden Hakan, "Tekerlekli sandalye eskrim branşına yeni sporcuların gelmesi için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Yakın zamanda bu işi yapmak isteyen bir kardeşimle tanıştım. Tekerlekli sandalye eskrime başlamak için benimle tanıştıktan sonra ameliyat oldu. Sağlık sorunu vardı, şimdi iyileşme aşamasında. Malzeme işini de çözdük. Onun haricinde engelli ve engelsiz sporcuların, 200 civarında eskrimcinin bir arada çalışacağı kulüp projem var. Oranın yerini ayarladık. İnşallah yakın zamanda pratiğe dökeriz." ifadelerini kullandı.

- Ailelere çağrı

Engelli çocukları bulunan ailelere seslenen Hakan, "Onların öz güvenini kıracak şeylerden kaçınmalılar. En çok karşılaştığım şey, çocuğunun her şeyini yapmaya çalışıyorlar. Çocuklarına görev, sorumluluk versinler. Suyunu bile ayağına getiriyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Bu çocuğun öz güvenini zedeleyici bir hareket. Tabii ki fiziksel engeller insana kısıtlılık getiriyor ama onun haricinde yapabileceği kadarını yapmalı. Onun sınırlarını siz belirlemeyin, bırakın kendisi belirlesin." şeklinde konuştu.

Hakan, genç sporculara ise şu tavsiyelerde bulundu:

"Eskrim hayatımın merkezinde. Bana ben olma şansını veren şey eskrim. Birçok şeyi öğrenmemi, birçok insanı tanımamı, dünyanın birçok yerini görmemi, başarılar elde etmemi, hayatımı kazanmamı sağlayan şey eskrim. İyi ki başlamışım. Tabii zorluklar var, olacaktır da. Ben bunlarla yüzleşme cesaretine sahip olduğumu düşünüyorum. Bundan sonra da elimden gelen gayreti göstereceğim. Sporcu kardeşlerime de söyleyebileceğim, spor felsefesine çok inanan biriyim. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi sporcu her zaman zeki, çevik ve ahlaklı olmalı. Onun haricinde spor bir rekabet işi. Karşımızda bir rakibimiz var. Rakibimize saygı göstermeliyiz. Çünkü rakibimiz bizi olduğumuzdan daha iyi olmaya iten kişi. Saygı göstermediğimiz kişiye karşı bütün performansımızı gösteremeyiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim