• BIST 10918.51
  • Altın 5763.444
  • Dolar 42.5075
  • Euro 49.5386
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 12 °C

Dünya Sağlık Asamblesi'nde, DSÖ genel merkezi önüne Filistin bayrağının çekilmesi kabul edildi

Dünya Sağlık Asamblesi'nde, DSÖ genel merkezi önüne Filistin bayrağının çekilmesi kabul edildi
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nin (DSA) 78'inci toplantısında, DSÖ'nün Cenevre'deki genel merkezinde üye ülkelerin bayraklarının bulunduğu alana Filistin bayrağının da çekilmesi kabul edildi.

DSA'nın 78'inci toplantısı Cenevre'de devam ediyor.

Toplantı kapsamında yapılan oylamada DSÖ'nün genel merkezi önüne Filistin bayrağının çekilmesi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Karara 95 ülke lehte oy kullanırken, aralarında İsrail, Macaristan, Çekya ve Almanya'nın bulunduğu ülkeler aleyhte oy kullandı.

Oylamada 27 ülke ise çekimser kaldı.

Kararın ardından DSA'da konuşan Filistin'in BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi İbrahim Khraishi, kararın sembolik olmasına rağmen Filistin'in sağlık sorunlarının desteklenmesine katkıda bulunan uluslararası toplumun bir parçası olduğunu kanıtladığına işaret etti.

Khraishi, Filistin'in yakın zamanda DSÖ ve Birleşmiş Milletler'in (BM) tüm kurumlarında tam üyeliğe kavuşmasını umduğunu da söyledi.

Filistin, DSÖ'de "gözlemci ülke" statüsüne sahip.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 704 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim