• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Dünyagöz 2012'de 50 bin yabancı hasta hedefliyor

Dünyagöz 2012'de 50 bin yabancı hasta hedefliyor
Dünyagöz Antalya Hastanesi, 2012’de 50 bin yabancı hastayı tedavi etmeyi hedefliyor.

Dünyagöz Hastanesi Medikal Direktörü Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, Dünyagöz Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Selin Selda Peker ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfer Yıldırım Ögün, düzenledikleri basın toplantısıyla geçen yıl yapılan hizmetler hakkında bilgi verip, bu yılki hedeflerini açıkladılar.

Antalya’da yabancı hastalara hizmette daha yüksek sayı hedeflediklerini söyleyen Dünyagöz Genel Müdür Yardımcısı Peker, Antalya’nın Dünyagöz için artı pazar yaratan bir prestij olduğunu vurguladı. Bugüne kadar 150 binin üzerinde yabancı hasta tedavi ettiklerini söyleyen Peker, bunların yüzde 80’inin Avrupalı olduğunu kaydetti.

Yabancı turistlerin Antalya’yı sevdikleri için tercihlerini İstanbul’dan daha çok Antalya’ya yaptıklarını ifade eden Peker, “Bize de yeni bir pazar açmış oldu Antalya Dünyagöz. Artık Akdeniz ülkeleri, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, eski Sovyet Birliği ülkelerinden yabancı hastalarımız göz ameliyatlarını özel paketlerimizle birlikte gelip burada sağlıyorlar” dedi

Hastaların havaalanından kaldıkları otele kadar transferlerini de yaptıklarını söyleyen Peker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beş ve yedi yıldızlı otellerle anlaşmalarımız var. En konforlu yerde konaklatıyoruz. Ülkeye gelen turistlerin ülke ekonomisine kattığı değer yaklaşık 7 yüz dolar, ama sağlık turizminin ekonomiye yaptığı katkı bunun dört katı. Tedavi olunmak için Türkiye’ye gelen yabancılar ekonomiye 2 bin beş yüz civarında katkı sağlıyorlar.” Türkiye’de sağlık turizmini başlatan ilk hastanenin Dünyagöz Hastanesi olduğunu kaydeden Peker, geçtiğimiz yıl 30 binin üzerinde yabancı hasta tedavi ettiklerini belirtti.

Bunun 7 bin beş yüzünün Antalya Hastanesi’ne geldiğini kaydeden Peker, “Bu sayıya baktığımızda tur operatörlerinin yılda getirdiği turist sayısına nerdeyse eşdeğerdir. İskandinav ülkelerinden çok ciddi hastalar alıyoruz. Antalya’ya Körfez ülkelerinden, eski Sovyet Birliği ülkelerinden, Irak’tan, hatta Nijerya’dan bile hastalar geliyor” diye konuştu

Antalya’nın prestijli bir pazar olduğunu söyleyen Peker, “Antalya, Dünyagöz için artı pazar yaratan bir prestij. Dünyagöz de Antalya’nın genel markasına artı bir prestij diye bakıyorum” dedi.

Peker, Dünyagöz Hastanesi’nin bu yıl için 50 bin yabancı hasta grubu hedeflediğini belirtti.

Dünyagöz Antalya Hastanesi'nin 2010 yılında açıldığını kaydeden Prof. Dr. Kazım Devranoğlu da, gözün tüm branşlarında hizmet verdiklerini ifade etti.

Devranoğlu, “Bir eğitim hastanesi gibi çalışıyoruz. Bize gelen hasta her türlü sorunu çözümlenmiş olarak hastanemizden çıkabiliyor. Sadece gözün belli alanlarında değil bütün branşlarda hizmet veriyoruz. Tüm branşlarda deneyimli doktorlarımız var” dedi.

Yeni bir uygulama başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. Devranoğlu, şunları söyledi: "İstanbul’dan öğretim üyesi, profesör arkadaşlarımız ayın belli günlerinde Antalya’ya gelip konsültan hekim olarak buradaki arkadaşlara destek olmaya başladılar. Bizim amacımız buraya gelen hastalara gereken hizmeti vermek. Burada SGK ücretleri ile hizmet veriyoruz ve en üst düzeyde kaliteli şekilde hizmeti vermeye çalışıyoruz.”

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim