• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Dünyanın Saç Ekim Merkezi İstanbul Oldu

Dünyanın Saç Ekim Merkezi İstanbul Oldu
Tüm dünyada son yılların en çok tercih edilen estetik operasyonu hiç şüphesiz saç ekimidir. Birçok ülke de saç ekimi alanında adeta merkez olma amacıyla rekabet etmekteler.

Yapılan kamuoyu araştırmaları ise Türkiye’nin bu liderlik yarışında açık ara önde olduğunu gösteriyor. Dünyanın saç ekim merkezi İstanbul olarak birçok insanın akıllarına kazınmış durumda.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi günden güne yaygınlaşan ve son derece güvenilir bir operasyondur. Saç dökülmesi sorunu yaşayan erkek ve kadın hastalar saç ekimi sayesinde eski görünüşlerine kavuşabilmekteler. Saç dökülmesi sorunu genel olarak; genetik faktörler, stres, vitamin eksikliği, kozmetik ürünleri, hamilelik, diyabet vb. nedenlere bağlı olarak gözlemlenir. Dolayısıyla saç sorununun köküne inildiği takdirde saç ekimi operasyonu da bir o kadar başarılı olacaktır. Özellikle erkek tipi dökülme -androgenetik- görünen hastalarda saç ekimi çok başarılı sonuçlar veriyor.

Saç ekimi işlemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için;

https://sacekimi-forum.com/

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Başarısı

Dünya Turizm Örgütü’nün yaptığı araştırmalara göre, 2013 yılında sağlık turizmi sektörü Dünya’da 100 milyar doları aşmıştır. Ayrıca bu araştırmalardan yola çıkarak baktığımızda en çok tercih edilen ülkenin Türkiye olduğunu görebiliyoruz. Bunun temel sebepleri ise hem Türkiye’nin sunduğu maliyet avantajı hem de kaliteli sağlık hizmeti veriyor olmasıdır. Sağlık turizmi ile ülkemize gelen turistlerin bıraktıkları ortalama gelir ise 8500 dolar olarak açıklanmıştır. Saç ekimi ise sağlık turizmindeki pastadan en büyük paya sahip olan sektörlerden biridir.

Saç ekiminde lider konumda olan Türkiye’de saç ekimi operasyonları birçok ilde gerçekleştirilmektedir. Antalya, İzmir, Bursa, Ankara, Denizli gibi şehirler de birçok yabancı hastaya saç ekimi alanında hizmet vermektedir. Ancak yapılan anket sonuçları İstanbul’un diğer şehirlere oranla daha fazla tercih edildiğini gösteriyor. Sonuç olarak yalnızca Türkiye’nin değil Dünyanın saç ekim merkezi İstanbul olarak belirleniyor.

Dünyanın Saç Ekim Merkezi İstanbul

İstanbul’un saç ekiminde bu derece tercih edilmesinin pek çok sebebi vardır. Avrupa’da ve Amerika’da dahi ün yapmış, alanında uzman doktorlar İstanbul’da bulunmaktadır. İstanbul’un tercih edilme sebeplerinin en başında bu yer almaktadır fakat elbette bununla sınırlı değildir. Başta saç ekimi olmak üzere estetik operasyonlar aslında Avrupa’da pek çok yerde yapılabilmektedir. İstanbul’daki bu başarı aslında fiyat performans olarak beklentiyi karşılamasıdır. Avrupa’daki saç ekimi merkezlerinde aynı işlemler çok daha yüksek maliyetlerle ve aynı zamanda düşük kalite ile yapılmaktadır. İstanbul’da dünyaca isim yapmış uzman doktorlar Avrupa’ya kıyasla bu işlemleri daha uygun fiyat bareminde gerçekleştirmektedirler. Daha az ücret ödeyerek daha güzel sonuç almanın mümkün olması da İstanbul’u saç ekimi konusunda zirveye taşımaktadır.

Diğer taraftan bakıldığında saç ekimi amacı ile gelen birçok turist medeniyetler beşiği olan İstanbul’da hem saç ekimi yaptırıp hem de tatil yapma fırsatına sahip oluyor. Saç ekiminin kolay ve profesyonelce yapılması hastalara rahat rahat gezme fırsatını veriyor. Ayrıca İstanbul’daki saç ekim merkezlerinin hastalarına sunmuş olduğu birtakım avantajlar da İstanbul’u en çok tercih edilen şehir olarak listelerin bir numarasına sokuyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2071 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim