• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Duruş bozukluğu kambura neden olabilir!

Duruş bozukluğu kambura neden olabilir!
Hareketsizlik, iş hayatında zorunlu olarak belirli bir duruş biçiminde çalışmak gibi bir çok neden kalıcı duruş bozukluklarına yol açabiliyor.

Hareketsizlik, iş hayatında zorunlu olarak belirli bir duruş biçiminde çalışmak gibi bir çok neden kalıcı duruş bozukluklarına yol açabiliyor. Duruş bozukluğu ise bel, sırt ve boyun ağrılarına neden oluyor. Duruş bozukluğunun omurga ile ilgili olduğunu ve tedavi edilmezse kambura neden olabileceğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kayropraktik Uzmanı Dr. Burak Esendal, “Diş hekimininde dişlerinizi kontrol ettirdiğiniz gibi omurgalarınızı da kontol ettirmelisiniz. Bu sayede duruş bozukluğunun yanı sıra omurgaya bağlı tüm sorunların tespit ve tedavisi sağlanabilir” dedi. 

Kaslar, iskelet sistemi, beyin ve sinirler arasındaki uyumun bozulması önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kişinin iskelet sistemine verdiği şekli anlatan duruş alışkanlıkları ise bu uyumun sağlanmasında önemli bir rol oynuyor. Hatalı duruş alışkanlıkları ile bu uyumu bozabileceğimizi söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kayropraktik Uzmanı Dr. Burak Esendal, “Hareketsizlik ve iş hayatında zorunlu olarak belirli bir duruş biçiminde çalışmak kalıcı duruş bozukluklarına sebep olabilir” dedi. Duruş bozukluğunda omurlar aralarındaki kıkırdakların sıkışıp sinir baskısına da neden olduğunu anlatan Dr. Esendal, “Bu nedenle de insanların boyunları, omuzları, sırtları ve belleri ağrıyor. Ağrı geçsin diye İnsanlar omuzlarını ovdurtur ya da sıçak uygularlar. Bu yöntemlerle maalesef bir iyileşme olmaz” diye konuştu. 

Şikayetlerin devam etmesi durumunda kollarda ve bacaklarda, ağrı, uyuşukluk hatta güç kaybı da olabileceğini söyleyen Dr. Esendal, “Seneler boyunca böyle çalışınırsa omurgaya yavaş yavaş şekil verilir. Sonuçta kamburlaşma (kifoz) başlar. Bir omurga kamburlaştıktan sonra bunu ameliyatsız normale döndürmek mümkün değil. Ne yazık ki insanlar bunu çok geç fark ediyorlar” şeklinde konuştu. Dr. Esendal, uzun süre masa başında bilgisayar ile çalışanların yanı sıra öğrenciler, uzun süre araba kullananlar, ev hanımları, hekimler, diş hekimleri ve sürekli öne eğilen insanlarda duruş bozukluğu riski olduğunu söyledi. 

asm_omurga-durus-bozuklugu-iskelet.jpg

 

Dişinizi kontrol ettirir gibi omurganızı kontrol ettirin 

Dünyada yaygın olarak kullanılan kayropraktiğin bedenin kendi kendini tedavi etme yetisini destekleyecek şekilde omurganın düzeltilmesi ve eklemlerin doğru çalışmasını sağlayan tıbbi bir sağlık mesleği olduğuna değinen Dr. Esendal, “Sağlıklı bir duruş için dişlerinizi kontrol ettirir gibi omurganızı da kontrol ettirmeniz gerekir” dedi. Dr. Esendal genç yaştan itibaren kayropraktik tedavisi ile omurgada doğabilecek sorunların başlamadan önlenmesinin mümkün olduğunu söyledi. 

Omurgada sadece ağrı olunca değil ağrı başlamadan evvel hareket etmek gerektiğini belirten Dr. Esendal, ağrının olması omurgada hasarın çok önce başlamış olduğunun göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4998 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim