• BIST 9645.02
  • Altın 2417.534
  • Dolar 32.5546
  • Euro 34.7927
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Düşük yapan kadın, 4'üncü hastaneye götürülürken kan kaybından öldü

Düşük yapan kadın, 4'üncü hastaneye götürülürken kan kaybından öldü
Şanlıurfa'da 9'uncu çocuğunu düşük yapan 36 yaşındaki Zinnet İlketaş, hastanede kan testi yapılamaması, 2 hastanede de yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmaması nedeniyle, sevk edildiği 4'üncü hastaneye götürülürken aşırı kan kaybından yolda öldü.

Şanlıurfa'da 9'uncu çocuğunu düşük yapan 36 yaşındaki Zinnet İlketaş, hastanede kan testi yapılamaması, 2 hastanede de yoğun bakım ünitelerinde yer bulunmaması nedeniyle, sevk edildiği 4'üncü hastaneye götürülürken aşırı kan kaybından yolda öldü.


Viranşehir İlçesi Demirci Köyü Kumçeşme mezrasında yaşayan 8 çocuk annesi Zinnet İlketaş, 3 ay önce 9'cu çocuğuna hamile kaldı. Dün akşam saatlerinde köyde düşük yapan anne, kanaması durmayınca yakınları tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne getirildi. Aşırı kanamalı olan kadına ilk müdahalede bulunan Kadın Doğum Uzmanı Ramazan Ali Kılıç, hasta yakınlarından acilen kan talebinde bulundu. Temin edilen 3 ünite kana hastane laboratuarında anti-HCV testi (C sarılığı), HBs-Ag testi (B sarılığı) testi yapılması istendi. Ancak görevli sağlık memuru hasta yakınlarına, sarılık testi için gerekli olan \'Kit' malzemenin olmadığını belirtti.

HARRAN VE ŞANLIURFA TIP'TAN \'YATAK YOK' CEVABI

Kanı test edemedikleri için kan takviyesi yapılmayan hasta, son çare olarak hasta Şanlıurfa'ya sevk edilmek istendi. Bunun için Dr. Ramazan Ali Kılıç, telefonla önce Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni aradı. Aşırı kanamalı bir hastaları olduğunu, acilen yoğun bakım ünitesine yatması gerektiğini söyleyen Dr. Kılıç'a karşı taraftan yatak olmadığı yanıtı verildi Dr. Kılıç, bu kez telefonla Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi'ni aradı. Uzun süren telefon görüşmelerinin ardından her iki hastanede yer olmadığı gerekçesiyle kabul edilemeyen kanamalı hasta için bu kez Dr. Kılıç, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'yle irtibata geçti. Yapılan görüşmelerinin ardından aşırı kan kaybeden anne Zinnet İlketaş, boş bir yatak bulunması üzerine Diyarbakır'a sevk edildi. Ancak genç kadın ambulansla birkaç kilometre gittikten sonra yolda can verdi.

YAKINLARI İSYAN ETTİ

Diyarbakır'a yetişmeden ambulansla cenazesi geri getirilen genç kadının yakınları gözyaşlarına boğuldu. İlketaş'ın yakınları sorumlular hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Hastanelerde yer bulunmadığı için aşırı kan kaybondan öldüğü öne sürülen İlketaş'ın kuzeni 35 yaşındaki Cemil Kahraman, "Yüz bin nüfuslu bir ilçenin devlet hastanesinde sarılık testi için ilaç bulunmaması nedeniyle hastamıza kan verilmedi. Bu yetmezmiş gibi Şanlıurfa'daki hastanelerin yoğun bakım üniteleri, boş yatak olmadığı gerekçesiyle hastamızı kabul etmedi. Bu yapılanlar tam anlamıyla sağlık rezaletidir" diye konuştu.

Zinnet İlketaş'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Vatan

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim