• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

e-Rapor Askeri Raporlar Bileşeni hakkında duyuru

e-Rapor Askeri Raporlar Bileşeni hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından e-Rapor Askeri Raporlar Bileşeni hakkında duyuru yayımlandı.

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: E-87307621-419 - 298   12.02.2021 
Konu: e- Rapor Askeri Raporlar Bileşeni

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün 05.02.2021 tarihli ve E-67523305-702.02-1021 sayılı yazısı.

Bilindiği üzere Bakanlığımız ve Milli Savanına Bakanlığı işbirliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kumlu raporlarının e-imzalı olarak düzenlenmesine yönelik olarak 2019 yılı Aralık ayında Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2020 yılı Ekim ayında Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesinde pilot uygulama çalışmalarına başlanmış ve Ekim ayı itibariyle pilot çalışmalar tamamlanmıştır. Ankara ilindeki yetkili tüm sağlık tesislerinde ise entegrasyonlar 08.01.2021 tarihinde tamamlanmıştır.

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce, ülke genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kumlu raporu düzenlemeye yetkili tüm sağlık tesislerinin, TSK Sağlık Kurulu Raporlan bileşenine entegrasyonunun sağlanması amacıyla ilgili Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) firmalarının katılımıyla 18.01.2021 ve 20.01.2021 tarihlerinde entegrasyon çalıştayı düzenlendiği ve 25.01.2021 tarihinden itibaren tüm ülke genelinde e-Rapor bileşeni üzerinden e-imzalı olarak rapor düzenlenmesinin önünden teknik bir engel bulunmadığı, sistemde yapılan incelemeler neticesinde HBYS entegrasyonlarının başarılı şekilde tamamlandığı ve halihazırda yetkili hastanelerde 727 sayıda raporun başarılı şekilde üretildiğinin tespit edildiği Genel Müdürlüğümüze ilgi sayılı yazıyla bildirilmiştir.

e-Rapor Askeri Raporlar Bileşeni süreci Bakanlığımız ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından takip edilmekte olup, sistemle ilgili iyileştirmelerin süreç içerisinde devam edeceği bilinmektedir. E-imzalı olarak düzenlenen diğer rapor tiplerinden edinilen tecrübe ve bilgi doğrultusunda bahse konu rapor tipinde düzenlenecek olan raporların da e-imzalı olarak düzenlenmesinin kısa vadede gerçekleşeceği değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda, TSK sağlık kurulu raporlama elektronik ortamda oluşturmayan ve manuel olarak düzenlemeye devam eden yetkili hastanelerin (https://khgmcalisanhaklaridb.saglik.gov.tr/ TR-46757/turk-silahli-kuvvetleri-jandarma-genel-komutanligi-ve-sahil-guvenlik-komutanligi-saglik-kurulu-raporu-vermeye-yetkili-hastaneler-listesi.html) ivedilikle bilgilendirilerek, bir an önce e-imzalı rapor üretilmesinin sağlanması, uygulamaya esas konularda yaşanabilecek sonullar için pilot çalışmaların yapıldığı hastaneler ve Genel Müdürlüğümüzden, teknik konularda ise Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün [email protected] adresinden destek alınabileceği değerlendirilmiştir.

Konunun hassasiyeti ve önemine istinaden il sağlık müdürlükleri koordinasyonunda işlemlerin yetkili sağlık tesislerince titizlikle takip edilmesi hususunda;

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

Dr. Avni Uygar SEYHAN
Bakan a.

Kamu Hastaneleri Genel Müdür V.

Dağıtım:
Gereği:                                          Bilgi:

İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)         Milli Savunma Bakanlığı
                                                    
(Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü)
                                                     Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
                                                     Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
                                                     Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Hukuk ve Mevzuat Dairesi Başkanlığı (TSK
                                                     Koordinasyon Birimi)

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9554 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim