• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

"Ebola'ya karşı çok daha agresif bir yaklaşım izleyeceğiz"

"Ebola'ya karşı çok daha agresif bir yaklaşım izleyeceğiz"
ABD Başkanı Obama, Ebola virüsüne karşı "çok daha agresif bir yaklaşım" izleyeceklerini söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, Ebola virüsüyle mücadelede "çok daha agresif bir yol" izleyeceklerini söyledi.

ABD'deki ilk Ebola vakasında, Liberya'dan gelen ve geçen hafta Teksas'ın Dallas kentinde tedavi altına alınan Thomas Eric Duncan hayatını kaybetmiş, ardından Duncan'dan virüsü kapan Nina Pham isimli hemşire tedavi altına alınmıştı. Teksas'ta şimdi de aynı hastaneden bir sağlık çalışanın daha Ebola virüsüne yakalandığı tespit edilmesi üzerine Obama, New Jersey ve Connecticut eyaletlerine yapacağı ziyaretleri iptal ederek kabinesini topladı.

Toplantının ardından gazetecilere konuşan Obama, Dallas'taki hastanede tam olarak ne olduğunu incelediklerini ve bunun bir kez daha tekrarlanmaması için "çok daha agresif yol" izleyeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda Obama, ABD'de bir kişinin Ebola virüsünü kaptığının anlaşılması halinde ABD Hastalık Önleme Merkezi'nden Acil Yanıt Ekibi'nin sahaya mümkün olan en hızlı şekilde, mümkünse 24 saat içinde varması emrini verdiğini kaydetti.

Böylelikle bu salgınla mücadeledeki tüm protokollerin uygun şekilde yerine getirildiğinden, koruma ekipmanlarının etkili kullanıldığından emin olunmasının sağlanacağını belirten Obama, Dallas'ta olanlardan edinilen derslerin ülke genelindeki diğer hastane ve kliniklerle paylaşılacağını dile getirdi.

Obama, Ebola salgının soğuk algınlığı gibi havadan geçmediğini belirterek, kendisinin uygun protokolleri uygulayarak hastalarla ilgilenen iki hemşirenin elini sıktığından örnek verdi.

ABD Başkanı Obama, ayrıca, Ebola ile mücadelede uluslararası çabaların önemine de işaret ederek, Batı Afrika'taki bu salgına yanıt verilmemesi halinde tüm dünyaya yayılabileceğine dikkati çekti.

 


 

ABD'de üçüncü Ebola vakası

- Teksas'ta görevli bir sağlık çalışanın daha Ebola virüsüne yakalandığı açıklandı

ANKARA (AA) - ABD'nin Teksas eyaletinde üçüncü Ebola vakası tespit edildi.

Yetkililer, Teksas'ta görevli bir sağlık çalışanın daha Ebola virüsü taşıdığının tespit edildiğini, kimliği açıklanmayan çalışanın ateşlendiğini ve derhal Presbiteryen Hastanesi'nde karantinaya alındığını bildirdi.

Dallas'daki bir hastanede görevli sağlık çalışanın, ABD'de ölen ilk Ebola vakası Thomas Eric Duncan ile ilgilenenler arasında yer aldığı ve temas kurduğu kişiler hakkında sorgulandığı belirtildi.

Liberya'dan gelen ve geçen hafta Ebola'dan yaşamını yitiren Duncan'dan Ebola virüsü kapan Nina Pham isimli 26 yaşındaki bir hemşire halen tedavi altında bulunuyor. ABD'de Ebola'dan ölen Thomas Eric Duncan ile temas eden ve Duncan'ı tedavi eden 48 kişi gözetim altında tutuluyor. 

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim