• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Echomar Sağlık Grubu Göztepe’ye hastane kuruyor

Echomar Sağlık Grubu Göztepe’ye hastane kuruyor
Echomar Sağlık Grubu. Göztepe'ye 50 milyon dolara hastane kuruyor.

KEZBANKARABOĞA / Dünya Gazetesi

Echomar Sağlık Grubu, 50 milyon dolarlık hastane yatırımı yapacak. Gelecek yıl gerçekleştirilecek yatırımla İstanbul Göztepe'de kurulacak hastane, 200'ü aşkın yatak kapasitesine sahip olacak ve içinde tüm branşları barındıracak.

Echomar Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Mutlu, "Özel Göztepe Hastanesini 2004'ten itibaren işletiyoruz. Ataşehir'de bir tıp merkezi açtık. Son olarak Göztepe'de 200 yatak kapasitesi üzerinde içinde tüm branşların olacağı bir hastane yatırımı planlıyoruz" dedi. 2014 yılında yaklaşık 80 milyon TL gelir elde ettiklerini ve 2015'te 120 milyon TL ciro hedeflediklerini aktaran Mutlu, "Yatırımını yapacağımız yeni hastaneyi de içine alacak şekilde 2015 ve 2016'nın ilk diliminde yaklaşık 50 milyon dolar yeni yatırım planlıyoruz" diye konuştu. Echomar Sağlık Grubunun lokomotif işinin 'görüntüleme' olduğunu hatırlatan Mutlu, tamamı İstanbul'da 26 görüntüleme merkezine sahip olduklarını kaydetti. Mutlu, radyoloji ve nükleer tıp alanında görütüleme hizmeti veren Echomar'ın yakında radyo terapi konusunda da faaliyete başlayacağını bildirdi. Serdar Mutlu. "Görüntülemede spesifik, tercih edilen tetkiklerimiz var. Bunları ön plana çıkararak 2016 yılında muhtemelen Ankara ve İzmir'de olacağız. Yurtdışında da sağlık konusunda gelişime açık, altyapısı uygun ülkelerde pozisyon almaya başlayacağız. Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ülkelerini öncelikli düşünüyoruz" diye konuştu.

'Yabancı zincirlerin kapısını çalabiliriz'

Echomar için yabancı fonlardan ciddi teklifler aldıklarını belirten Echomar Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Mutlu, "Kapımızda kuyruk oldular. Temel hizmet değerlerimizi koruyacak bir kurumla anlaşmayı düşünebiliriz" dedi. Mutlu, diğer yandan kendilerinin de yurt dışında zincir grupların kapısını çalabileceklirini ifade ederek. "Bilgi ve becerimiz var. Know-how'ımız yüksek" diye konuştu.

'OUTSOURCE' MODELİ MERKEZLERİN SAYISINI ARTIRDI, 200 ŞİRKET VAR

Görüntüleme 'teşhis' amaçlı kullanılan bir tanı aracı. Özellikle kamu ve üniversite hastanelerinin tamamına yakını radyoloji ve görüntüleme işini 'outsource' ediyor, yanı dışarıdan, özel merkezlerden satın alıyor. Kamu kurumları ihale yöntemini kullanıyor. Mevcut ihaleye girilerek tekfliler oluşturuluyor. En uygun tekfili veren ihaleyi alıyor. Özel kurumlar da zaman zaman ihale yöntemini kullanıyor.

Görüntülemede kullanılan cihazlar genellikle Almanya ve Hollanda'dan satın alınıyor. Serdar Mutlu, "Daha önce üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri bu hizmeti kendi içlerinde üretiyorlardı. Şimdi 'outsource' modeline geçildi. Şu anda özel hastaneler de giderek 'outsource' yöntemini tercih etmeye başladı. Outsource modeline geçildiği için oluşan bir pazar var. Yaklaşık 200 şirketin görüntüleme işinde olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12062 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim