• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Eczacıbaşı Monrol'u alıp nükleer tıbba da giriyor

Eczacıbaşı Monrol'u alıp nükleer tıbba da giriyor
Eczacıbaşı İlaç, nükleer tıp alanında kullanılan radyofarmasotiklerin üretimini yapan Monrol Nükleer'in yüzde 50'sini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Eczacıbaşı İlaç tarafından dün yapılan açıklamada, şirketin yüzde 49,99'u için 27 milyon 490 bin euro

Eczacıbaşı İlaç, nükleer tıp alanında kullanılan radyofarmasotiklerin üretimini yapan Monrol Nükleer'in yüzde 50'sini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Eczacıbaşı İlaç tarafından dün yapılan açıklamada, şirketin yüzde 49,99'u için 27 milyon 490 bin euro ödeneceği bildirildi.

Ayrıca Eczacıbaşı Holding ile Eczacıbaşı İlaç Pazarlama'nın A.Ş'nin birer adet sembolik hisse alımı ile Eczacıbaşı'nın Monrol'deki toplam hissesi yüzde 50 olacak.

 
Yeni yatırımlar olacak

 

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, yeni alanlara açılma planlarının bir adımını da nükleer tıp alanında attıklarını söyledi. Nükleer tıp alanında yeni işbirlikleri ve yatırımların da gündeme gelebileceğine dikkat çeken Karamercan, "Hastane ürünleri, periton diyalizi ve hemodiyaliz alanları ile sağlık hizmetlerinde gelişeceğiz Özellikle biyoteknoloji ürünleri ile onkoloji, nefroloji, hematoloji, dermatoloji, ağrı gibi Ar-Ge faaliyetlerinin olağanüstü hızla sürdüğü ve önemli büyüme gösteren alanlara vereceğimiz yeni ürünlerle sektördeki ağırlığımızı artıracağız" dedi. Monrol Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolçay ise ortaklıkla güçlenecek olan Monrol'ün, nükleer tıp uygulamalarının yaygınlaşmasına daha fazla katkı yapacağını söyledi.

Bozluolçay, şirketin ortaklık sonrasında Monrol Avrupa ve Orta Doğu radyofarmasotik pazarlarında adından söz ettiğireceğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen hisse devir işleminden sonra, şirketin isminin Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Ticaret ve Sanayi A.Ş olarak değiştirileceği ve yönetim kurulunda Erdal Karamercan, Eczacıbaşı İlaç Grubu Başkanı Sedat Birol, Dr. Şükrü Bozluolçay ve Uğur Bozluolçay'ın yer alacak.
 
Bozluolçay Ailesi'ne ait

Monrol, nükleer tıp alanında kullanılan radyofarmasotiklerin imalatının yanı sıra ithalat ve dağıtım konusunda da faaliyet gösteriyor. Şirkette ayrıca nükleer tıp yöntemleriyle hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan, özellikle kanserli hastalarda hastalığın evresinin, metastazlarının değerlendirilmesinde en ayrıntılı ve güvenilir verileri sağlamasıyla öne çıkan radyofarmasotik ürünler, siklotron cihazlarında üretiliyor. Bozluolçay ailesine ait olan ve yurt içinde üç merkezde toplam 4 siklotron tesisine sahip olan Monrol'ün, 4 yeni siklotron tesisi de planlama aşamasında bulunuyor. Hisse alım sözleşmesi Rekabet Kurumu izninin alınması üzerine yürürlüğe girecek. Sermayesinin yüzde 30,63'ü halka açık durumda olan Eczacıbaşı İlaç'ın piyasa değeri ise 555 milyon dolar civarında bulunuyor.

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim