• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Eczacıların sonuç bildirgesinden 'daha sert eylem' kararı çıktı

Eczacıların sonuç bildirgesinden 'daha sert eylem' kararı çıktı
Türk Eczacıları Birliği’nin 37 inci Olağan Büyük Kongresi sonuç bildirgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) eczacılarla tek tek sözleşme imza yaptığı takdirde kepenk kapatma eyleminden daha sert eylemlerle yanıt verileceği açıkladı.

Türk Eczacıları Birliği’nin 37 inci Olağan Büyük Kongresi sonuç bildirgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) eczacılarla tek tek sözleşme imza yaptığı takdirde kepenk kapatma eyleminden daha sert eylemlerle yanıt verileceği açıkladı.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 37 inci Olağan Büyük Kongresi 10-13 Aralık tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 316 delegenin ve kongreyi takip eden bine yakın eczacının katılımıya gerçekleştirilen Kongrenin sonuç bildirgesi açıklandı.

Kongrede son iki yıldır birliğin yürüttüğü çalışmaların değerlendirilmesinin yanı sıra, son olarak yayımlanan mevzuatın eczacılar ve hastalar üzerinde yarattığı etkiler değerlendirildi.

-SORUNLAR ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELE-

Bildirgede, 24 bin eczacının temsilcisi delegelerin tamamının, 4 Aralık’ta bir günlük uyarı eylemine götüren sorunlar çözülene kadar mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilerek şöyle denildi: "Kamu ile ilaç şirketi arasında yapılan bir alışverişe eczacıların zorla aracı edilmesinden doğan kamu kurum ıskontolarının yükü eczane üzerinden alınana, ilaç şirketlerinin taahhütlerine tam olarak uyması, ilaç fiyat düşüşlerinde eczane stok zararlarının karşılanması için mutlak suretle düşük fiyattan 45 gün süre ile ilaç temini sağlanana, muayene ücreti uygulamasına da, kamuya veya özel kurumlara ait tüm bedellerin eczaneler aracılığıyla tahsil edilmesine de son verilene, eczanelerin ilaç alım koşulları sadeleştirilerek İlaç Fiyat Kararnamesi değiştirilip eczacıların kâr oranları yükseltilene kadar hem masada hem de eczanelerimizde mücadeleyi sürdürme kararlığını ortaya koydu." 4 Aralık’ta yapılan uyarı eylemine rağmen, bu taleplerin hiçbirinin karşılanmadığı kaydedilen bildirgede, devlet ve sanayinin kendilerinden görüş alınmadan bir protokol imzalaması eleştirildi.

-4 ARALIK’TAN ÇOK DAHA SERT BİR TEPKİ-


Bildirgede, 4 Aralık gününden itibaren yükselen hastanın ödemesi gereken ilaç fiyat farklarının, özel hastane ödemelerinin yüzde 30’dan yüzde 70’e çıkması gibi olguların hastalar tarafından görüldüğünün altı çizilerek, SGK’nin resmi sitesinde yeni açıkladığı "eylem planının" hastaların ilaca ulaşmasını çok daha fazla zorlaştıracağı vurgulanarak şöyle devam edildi: "Sosyal Güvenlik Kurumu veya bir başka yapı meslektaşlarımızın 4 Aralık’taki ortak ve tavizsiz duruşunu görmezden gelip, eczacının örgütlülüğünü hiçe sayarak eczacılarla tek tek sözleşme imzalamaya heveslenirse, tepkimiz 4 Aralık’takinden çok daha sert olacaktır. SGK o gün nöbetçiler dışında ilaç verecek eczaneyi mumla aramış ama bulamamıştır. Böyle bir hamlede sadece bir gün değil, bu hamle geri çekilene kadar hiçbir gün bulamayacaktır. Kongremiz, seçilmiş Merkez Heyetimizi bu konuda tam ve kesin kararlılıkla görevli kılmıştır


Milliyet

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim