• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Eczane Faturalarının ve Eki Belgelerin Elektronik Ortamda Alınması Hakkında Duyuru

Eczane Faturalarının ve Eki Belgelerin Elektronik Ortamda Alınması Hakkında Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Eczane Faturalarının ve Eki Belgelerin Elektronik Ortamda Alınması hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

11.03.2020

ECZANE FATURALARININ VE EKİ BELGELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA ALINMASI HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere 24.12.2019 tarihli duyurumuzda eczane faturalarının ve eki belgelerin elektronik ortamda alınması uygulamasının 01.03.2020 tarihinden itibaren karşılanan reçetelerde ve düzenlenen faturalarda zorunlu hale getirileceği duyurulmuştu. Uygulamaya dair Kuruma ulaşan tereddütler ve bilgilendirme talepleri üzerine aşağıda yer alan konuları açıklama ihtiyacı doğmuştur:

1- Reçete ve eki belgelerin elektronik ortama alınması işleminin reçetenin karşılandığı gün yapılması zorunluluğu olmayıp, bu belgeler eczaneler tarafından dönem sonlandırma işlemi yapılana kadar elektronik ortama aktarılarak MEDULA sistemine yüklenebilecektir.

2- Elektronik ortama aktarılan fatura ve eki belge asıllarının Kurumumuz tarafından saklanması ve arşivlenmesi işlemlerine devam edilecektir.

3- İnceleme esnasında reçete ve eki belgelerin elektronik ortamda eksikliğinin tespit edilmesi halinde eksikliğin de elektronik ortamda giderilebilmesi mümkün olacaktır. Bu sayede özellikle SSGM bulunmayan illerdeki eczaneler Kuruma fiilen müracaat etmeden iş ve işlemlerini hızlı bir şekilde yapabileceklerdir.

4- Ayrıca bürokrasinin azaltılması ve kırtasiyeciliğin önüne geçilmesi bakış açısıyla, MEDULA eczane sisteminde oluşturulan belgelerin (Fatura bilgilerini içeren özet döküm listesi (3 nüsha), Reçete ve Hasta Döküm İcmal Listeleri (2 nüsha) vb.) yeniden elektronik ortama aktarılması veya teslimine gerek bulunmamakta olup yapılacak iş ve işlemlerde MEDULA Eczane Sisteminde oluşan kayıtlar esas alınacaktır.

5- Gerekli altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra (eczanelerce elektronik imza kullanımı ve video konferans altyapısının kurulması) fatura itiraz değerlendirme komisyonu işlemlerinin de bu yolla sisteme yüklenen belgeler ve video konferans uygulaması kullanılarak yapılması planlanmaktadır.

Tüm ilgililere duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim