• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Eczanelerde naylon torba yerine bio torba devri

Eczanelerde naylon torba yerine bio torba devri
Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), eczanelerde bio torba uygulamasını hayata geçirerek naylon torbalara karşı savaş açtı.

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), eczanelerde bio torba uygulamasını hayata geçirerek naylon torbalara karşı savaş açtı.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışma yürüten Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), örnek çevre projelerini bir bir hayata geçiriyor. Bu projelerden bio torba uygulamasını başlatan ÇEKOOP, önemli başarı yakaladı. Vatandaşların naylon torbadan uzaklaşıp bio torba kullanmasını isteyen kooperatif, bu torbaları eczaneler kanalıyla halka ulaştırıyor. Dernek, dağıtılan torbaların üzerine önemli bilgiler yazıyor.

Proje hakkında bilgi veren ÇEKOOP İkinci Başkanı Adnan Aygan, kooperatiflerinin ana kuruluş amaçlarından birinin 'sürdürülebilir çevreye katkı sunmak' olduğunu belirterek "Sürdürülebilir çevreye katkı sunmanın en önemli özelliklerinden biri de çevreyi kirleten sentetik kimyasalların doğaya bırakılmasını önlemeye çalışmaktır. Bunlardan en önemlisi biz eczacıları ilgilendiren atık ilaçlardır. Atık ilaçları toplayıp imhaya gönderiyor ve doğayı temizliyoruz. Bir yandan çok yaygın olarak kullanılan naylon torba gerçeği var. Naylon torbalar özellikle deniz ve akarsular başta olmak üzere ciddi bir kirlilik yaratıyor. Oysa bio torba doğada iki yıl içerisinde tamamen yok olabilmektedir. Halkımızın naylon torbadan uzaklaşıp bio torba kullanımıyla çevreyle bireysel anlamda da katkılarını sunabilmeleri açısından bir çalışma yapıyoruz. Gerçek bio torbaları ürettirip bunları eczanelerimiz kanalıyla halkımıza ulaştırıyoruz" dedi.

"BİO TORBALAR 1 BUÇUK MİLYON EVE ULAŞIYOR"

Eczanelere gelen kişilere verilen bio torbalar üzerinde toplumsal faydayı ön plana çıkaran mesajlar yazdıklarını ifade eden Aygan, bio torbalarının üzerinde 'Anne sütü en değerli besindir','Karbon ayak izinizi sıfırlayabilirsiniz' gibi mesajların yer aldığını bildirdi.

Türkiye'de bir günde eczanelere 1 buçuk kişinin gittiğini ifade eden Aygan, şöyle konuştu: "Eczaneden alınan bio torba 1.5 milyon eve ulaşıyor demektir. Bu kişilerin ev halkına ulaştığını düşünürsek bio torbanın verdiği mesaj gücünü daha iyi anlayabiliriz. Biz buradan yola çıkarak halkımıza doğru mesajları ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye'de sürdürülebilir çevrenin her şeyden daha önemli olduğunu anlatacak dalga dalga yayılan bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz."

Bio torba verdikleri insanlara naylon ürünlerinin zararlarını da anlattıklarını kaydeden Aygan, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer insanlar, kendi çocuklarının ve torunlarının sürdürülebilir bir çevrede, doğal güzel bir doğada yaşayacağına inanıyorsa bio torbaya önem veriyorlar. Ama bu uzun soluklu bir süreç. Belki bizden sonraki nesiller de bunu sürdürerek, dünyayı korumaya çalışacaklar. Dünyayı korumazsak ve bir şekilde çevre bozulursa bizim yaşama imkanımız kalmayacaktır

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim