• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Eğitim Araştırma Hastaneleri Başasistan Atamaları Sözlü Sınavı ve Yerleştirme Sonuçları

Eğitim Araştırma Hastaneleri Başasistan Atamaları Sözlü Sınavı ve Yerleştirme Sonuçları
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Eğitim Araştırma Hastaneleri Başasistan Atamaları Sözlü Sınavı ve Yerleştirme Sonuçları hakkında duyuru yayımlandı

17-18-19 Eylül 2015 tarihlerinde Başasistanlık Sözlü Sınavı  Ankara’da, belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilmiştir.

Adaylar sözlü sınavı ve yerleştirme sonuçları hakkında bilgi almak için; http://uygulama.tkhk.gov.tr/SinavYerleri/frmLogin.aspx uzantısını kullanarak açılan sayfaya T.C. numaralarını girmek suretiyle sayfa sorusunu cevapladıktan sonra kendisine ait bilgilere ulaşacaktır.

Başasistanlık Atama Yönetmeliğinin 11. Maddesine göre sözlü mesleki bilim sınavı; “…adayın uzmanlık alanları konularından yapılır. Jüriler; adayın mesleki bilgisi ile eğitim, öğretim ve araştırma yapabilme yeteneğini değerlendirir. Değerlendirmeler 100 üzerinden yapılır ve belgelendirilir. Jüri üyelerinin ayrı ayrı değerlendirme puanlarının ortalaması 60 ve üzeri ise aday sözlü sınavda başarılı kabul edilir.” hükmü esasına göre icra olunmuştur.

Yerleştirme işlemleri adayın sözlü sınavı notu ile, yazılı bilim sınav notlarının aritmetik ortalaması alınarak yerleştirme puanı belirlenmiştir.

Yerleştirme işlemleri Başasistanlık Atama Yönetmeliğinin 13. Maddesi hükümlerine göre yapılmıştır.

“ İlan edilen kadrolardan yerleştirme neticesinde veya atama için başvuru olmaması nedeniyle boş kalanlara, sınavlarda başarılı olup bir kadroya yerleştirilemeyen adaylardan yeniden tercih alınarak asıl yerleştirmedeki usule göre ilgili sınav döneminde bir defaya mahsus olmak üzere ek yerleştirme yapılır.

Bir kadroya yerleştirildiği halde, atanmak için gerekli belgeleri tamamlamayan ya da atanma hakkından vazgeçen başvuru sahibi ek yerleştirme yapılacak kadrolara başvuru yapamaz.

 Atandığı eğitim kurumunda iki yılını tamamlamayanlar, atama işlemleri sonrasında ortaya çıkan eş durumu ya da sağlık mazereti halleri hariç tayin talebinde bulunamazlar.”

Buna göre atanmaya hak kazanmış adayların başvurularını müteakip yapılacak atama işlemleri neticesinde boş kalan kadrolarda dahil edilerek branş bazlı toplam boş kontenjanlar ek yerleştirme kontenjanı olarak ilan edilecektir.

Başvuru sahiplerinin başvuru ve atama şartlarını taşıyıp taşımadıkları atama aşamasında tekrar değerlendirilecektir.

Adaylar sehven sözlü sınava alınmış ve başarılı olmuş olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

İstenen belge ve bilgileri tam ve eksiksiz olarak sunmadığı tespit edilecek olan adayların ilgili kadroya atamaları yapılmayacaktır. Bu durumda olan başvuru sahipleri herhangi bir hak iddiasında da bulunamayacaklardır.

Atama işlemleri için;

Bakanlık Kurumlarında çalışan adaylar atanma başvurularını bir dilekçe ile;

Bakanlık Kurumlarında görev yapmayan adaylar ise, dilekçelerine nüfus cüzdanlarının örneğini ekleyerek doğrudan Kuruma (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu) ulaştıracaktır.

Başvurular mesai saatleri 09:00 ile 18:00 arasında alınacak ve 02.11.2015 tarihinde başlayıp 16.11.2015 tarihinde sona erecektir. Süresi içerisinde atanma başvurusu yapmayan adaylar herhangi bir hak iddiasında bulunamayacaklardır.

Başvurular bizzat yapılabileceği gibi posta, kargo v.b. yoluyla da yapılabilir. Ancak (Posta, kargo v.b. aracılığı ile dilekçelerin gönderilmesi durumunda yaşanabilecek gecikmelerden Kurumumuz mesul değildir.) başvuru süresi içerisinde Kurum (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu) evrakına intikal etmeyen dilekçe sahipleri hakkında herhangi bir atama işlemi yapılmayacaktır.

 

İletişim : TKHK Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı

                 0 312 705 20 31 - 0 312 705 20 43

 

Adres    : Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

                 Nasuh Akar Mh. Ziya Bey Cd. 1407 Sk. No: 4 Balgat/ANKARA

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3598 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim