• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Ek Ödeme Bordro Sistemi (EKOBS) Kullanımı Hakkında.duyuru

Ek Ödeme Bordro Sistemi (EKOBS) Kullanımı Hakkında.duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Ek Ödeme Bordro Sistemi (EKOBS) Kullanımı Hakkında.duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Sayı: 49022165/
Konu: EKOBS kullanımı

 

Bilindiği üzere Kurumumuzca bir süredir merkezi bir ek ödeme hesaplama sistemi olan Ek Ödeme Bordro Sistemi (EKOBS) uygulamaya konulmuştur.

Bu kapsamda her bir Kamu Hastane Birliğinde “Birlik EKOBS Koordinatörü” belirlenerek EKOBS kullanımının takibini ve koordinasyonunu sağlama konusunda görevlendirilmiştir.

EKOBS’da ek ödeme hesaplamalarının yapılması gerekmekte olduğu bugüne kadar ekli listede de yer alan çalıştay, toplantı, duyuru ve genel yazılarımız ile defaatle bildirilmiştir.

Birlik EKOBS Koordinatörleri ile yapılan toplantılarda ve telefon ile yapılan istişarelerde, tüm uyarılara rağmen sağlık tesislerindeki kullanıcıların sistemi gerekli titizlikte ve disiplinle kullanmadıkları, bu nedenle istatistiki çalışmalarda EKOBS kullanım oranlarının istenilen düzeye ulaşmadığı görülmüştür. Söz konusu duruma ilişkin olarak, sağlık tesislerindeki kullanıcıların, EKOBS kullanımında yaşadıkları sıkıntıları ön plana çıkardıkları görülmüştür. Ancak bu konuda; 23.10.2015 tarihinde gerçekleştirilen EKOBS İl Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısında 2015 Ekim ayına ait veri girişlerine ilişkin olarak Kurumumuzca gerekli açıklamalar yapılmıştır. Ayrıca, bazı Genel Sekreterlikler kendilerine bağlı tüm sağlık tesisleri ile birlikte ek ödeme bordrolarının tümünü EKOBS üzerinden yapmaktadır.

Kurumumuzda 23.10.2015 tarihinde gerçekleştirilen EKOBS İl Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısında, Kurumumuza bağlı tüm sağlık tesislerinin 2015 Ekim ayına ait ek ödeme hesaplamalarının tümünün EKOBS üzerinden tamamlanmasının ehemmiyet arz ettiği bildirilmiş olup, tüm sağlık tesislerinin ivedilikle, “2015 Ekim ayı” ve devam eden aylarda hesaplamalarını doğrulayarak onaylamaları gerekmektedir. Bu nedenle, EKOBS İl Koordinatörlerinin Genel Sekreterlikler ve bağlı sağlık tesislerinin ek ödeme hesaplamalarını EKOBS sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri hususunda takipçi olmalarına yönelik talimatlandırılmaları gerekmektedir. Mali Hizmetler Başkanı denetiminde, gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle yürütülmesi hususunda;

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Dr. Muhammet ÖRNEK
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

EK: 1-Tablo (3 Sayfa)

DAĞITIM:
89 Kamu Hastaneleri Birliğine
(Genel Sekreterlik)

 

 


► Ek Ödeme Bordro Sistemi Kullanımı Üst Yazının aslı için tıklayınız

► Ek Ödem Bordro Sistemi (EKOBS) Çizelgesi için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 33431 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim