• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

EKAP üzerinden gerçekleştirilen Teyit İşlemleri

EKAP üzerinden gerçekleştirilen Teyit İşlemleri
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından EKAP üzerinden gerçekleştirilen Teyit İşlemleri hakkında genel yazı yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

 

Sayı : 36385208/010.07.02
Konu : EKAP üzerinden gerçekleştirilen
           
Teyit İşlemleri

................................ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
GENEL SEKRETERLİĞİNE

Bilindiği üzere; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilen ihalelerde, Kamu İhale Genel Tebliğinin Teyit İşlemleri başlıklı 30.5 maddesine istinaden; ihale tarihi itibariyle tüm aday ve istekliler için, ihale kararı ihale yetkilisince onaylanmadan önce ihale üzerinde kalan istekli ve varsa ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi için, sözleşmenin imzalanacağı tarihte ise sadece üzerinde kalan istekli için ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı sorgulanmaktadır.

Yasaklılık teyidi sorgulaması yapılırken; ihaleye katılan isteklilerin, şahıs şirketi olmaları halinde tüm ortakları, sermaye şirketi olmaları halinde sermayesinin yarısından fazlasına sahip ortakları ile başvuru veya teklifi ya da sözleşmeyi imzalayan, başka bir ifade ile ihaleye katılan vekil ve temsilcilerinin de ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı EKAP üzerinden sorgulanmakta ve teyitleri alınmaktadır.

Kamu Hastaneleri Birliklerimiz ve bağlı sağlık tesislerince; toplu olarak yapılan tıbbi sarf malzeme ve ilaç alımı gibi kısım ve istekli sayısının çok olduğu ihalelerde EKAP üzerinden alınan Yasaklılık Teyitlerinin sayısının çok fazla olduğu ve yüzlerce sayfayı bulduğu, alınan her teyit sayfasının satınalma birimlerinde ihale işlemlerini yürüten ve yasaklılık teyit sorgulamalarını gerçekleştiren memur, birim sorumlusu ve ihale yetkilisince ayrı ayrı imzalandığı, buna bağlı olarak iş yükü artışına, zaman kaybına sebep olduğu bu nedenle, EKAP üzerinden detaylı olarak alınan teyitlerin yerine yine EKAP “Teyit Sorgulama” ana ekranında yer alan “Alınmış Teyitler Listesi”nin ihale yetkilisince onaylandıktan sonra ihale dosyasında muhafaza edilmesinin uygun olup olmadığı hususunda Kurumumuzdan görüş talep edilmektedir.

Konu ile ilgili olarak Kamu İhale Kurumundan görüş talep edilmiş olup, Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi Başkanlığının ekte yer alan 27.08.2015 tarihli ve 16839 sayılı yazısında özetle; “EKAP’ta yer alan “Teyit İşlemleri” menüsü kullanılarak yapılan sorgulamalar sonucunda ihaleye ilişkin alınan tüm teyitler “Teyit Sorgulama” sayfasında gösterilmekte, bu sayfada “Detay Görüntüle” butonu kullanılarak istekli seçimi yapıldığında teyide ilişkin detay bilgilere ulaşılabilmektedir. “Teyit Sorgulama” sayfasında yer alan “Alınmış Teyitler Listesi” butonu tıklanarak ihalede alınan tüm teyitler istekli bazında listelenmektedir. “Alınmış Teyitler Listesinde” yer alan bilgilerin EKAP üzerinden verilen “Teyit Belgesinde” yer alan bilgilerin tamamına yakınını ihtiva ettiği görüldüğünden, söz konusu ekran formatında yapılacak düzenlemeler ile “Alınmış Teyitler Listesi” sayfasının

çıktısının belirtilen amaçla kullanılabileceği değerlendirilmektedir.” şeklinde görüş bildirilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Turhan SULHAN
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

DAĞITIM
Gereği:                                     Bilgi:
- 89 Kamu Hastaneleri Birliği         B-1 Dağıtım Planı
Genel Sekreterliğine

EK: 1- Kamu İhale Kurumu Yazısı (1 Sayfa)

 

Yazının aslı ve eki için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6926 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim