• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Ekg’de Yapay Zeka Dönemi

Ekg’de Yapay Zeka Dönemi
Sivas'ta ilk defa kullanılan Türkiye'de ise sayılı yerde bulunan yapay zeka tabanlı üç boyutlu elektrokardiyografi teknolojisi kalp damar tıkanıklığı...

Sivas'ta ilk defa kullanılan Türkiye'de ise sayılı yerde bulunan yapay zeka tabanlı üç boyutlu elektrokardiyografi teknolojisi kalp damar tıkanıklığı rahatsızlığında erken tanıda önemli rol oynayacak.

Sivas Medicana Hastanesi Kalp Damar Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, Almanya'da geliştirilen üç boyutlu elektrokardiyografi teknolojisinin, kalp damar tıkanıklıklarının erken teşhisinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Doç. Dr. Yücel, kliniklerinde kullanılan yapay zeka destekli üç boyutlu elektrokardiyografi cihazı sayesinde hastaların damar tıkanıklığı riskini daha erken dönemde belirleyerek tedavi planlamasına yardımcı olduklarını kaydetti. Sivas'ta yapılan bu yenilikçi adımın, Türkiye genelinde sınırlı merkezlerde uygulandığını belirten Yücel, "Sivas'ta yapay zeka teknolojisini kullanan ilk merkez olmak bizim için büyük bir ayrıcalıktır. Bu teknoloji sayesinde hastalarımıza daha hızlı, etkili ve erken müdahale imkanı sunarak kalp sağlığını koruma amacını güdüyoruz" şeklinde konuştu.

"Sivas'ta yapay zeka teknolojisini kullanan ilk merkez"

Damar tıkanıklarını erken dönemde teşhis etmenin hayati önem taşıdığını belirten Sivas Medicana Hastanesi Kalp damar hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, "kalp ve damar hastalıkları dünyada ve ülkemizde ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Bu konuda erken teşhis ve tedavi büyük önem arz etmektedir. Gelişen teknolojiyle beraber sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, stres, ve diyabetin artışı kalp damar hastalıkları riskini daha da artırmaktadır. Yaptığımız testlerle risk durumunu belirleyip kalp damar tıkanıklığı açısından herhangi bir problem olmadığını değerlendiriyoruz. Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte yapay zekayla birlikte uç noktalara ilerlemeye başladı. Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de yapay zeka teknolojisi yerini almaya başladı. Kalp damar tıkanıklığı konusuna bakacak olursak özellikle Almanya'da geliştirilen üç boyutlu elektrokardiyografi kalp damar tıkanıklarında bize kolaylıklar sağlamaktadır. Şuanda kliğimizde mevcut yapay zeka destekli üç boyutlu elektrokardiyografi cihazı mevcut bulunuyor. Diğer tanı cihazlarının yanında bundan da destek alarak hastalarımızın daha erken dönemde damar tıkanıklığı açısından herhangi bir risk durumunun olup olmadığını bu teknolojiyi kullanarak erken tanıda yardımcı olmaya çalışmaktayız kalp damar tıkanıklıkları açık kalp ameliyatına gerek kalmadan gelişen anjiografi , balon ve stent teknolojisi ile tıkalı damarlar açılmaktadır. Burada en başında dediğimiz gibi erken aşamada tanıyı bularak, erken aşamada risk faktörlerini bilerek tedaviyi planlamaktayız. Sivas'ta yapay zeka teknolojisini kullanan ilk merkez biziz, Türkiye'de ise sayılı yerde bu işlem uygulanmaktadır. Sivas'ta bir ilk olmak bizim için büyük bir ayrıcalıktır" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim