• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

EKOBS sözleşmeli yönetici ek ödeme bordrosu güncellemesi hakkında duyuru

EKOBS sözleşmeli yönetici ek ödeme bordrosu güncellemesi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından EKOBS sözleşmeli yönetici ek ödeme bordrosu güncellemesi hakkında duyuru yayımlandı.

EKOBS Sözleşmeli Yönetici Ek Ödeme Bordrosu Güncellemesi Hakkında Duyuru

Tanımlar:

Yönerge : 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında Sağlık Bakanlığında Görev Yapan Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge (01.04.2019 tarihinden geçerli)

Sağlık Müdürlüğü Hesaplamaları:

Bordro oluşturma ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamış olup, önce dönem oluşturulmalıdır. 01.04.2019 tarihinden itibaren İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılacak bordrolarda İl- İlçe Grubu katsayısı ve Bölge Gelişmişlik Katsayısı alanları yönergenin Ek-3, Ek-4, Ek-6 ve Ek-7 sayılı tablolarına göre belirlenecek ve EKOBS’ta Sözleşmeli Yönetici Ek Ödeme Bordrosunda yer alan excel işlemlerinden ilgili şablona girişi yapılıp sisteme aktarılacaktır. Daha sonra bordro ekranında “Bordroyu Hesapla” butonuna basıldığında sistem önce müdürlük katsayısını hesaplayacak, sonrasında bordro hesabını tamamlayacaktır.

resim-1-001.jpg

Güncelleme ile sisteme aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan 1 numaralı alan (Önceki Dönem Detay Aktar) eklenmiştir. Bu alan Nisan 2019 sonrası dönemlerde kullanılacak olup, kişinin katsayısında herhangi bir değişiklik olmamışsa bu butondan kişinin bir önceki ayda kullanılan İl-İlçe Grubu Katsayısı ve Bölge Gelişmişlik Katsayısı otomatik olarak getirilecektir.

resim-2-001.jpg

Uzman (Muhasebe) unvanı eklenmiştir.

112 İl Ambulans Servisi Başhekimleri için yeni sözleşmeli yönetici görev tanımı eklenmiştir.

Sağlık Tesisi Hesaplamaları:

Bordro oluşturma ekranında Sağlık Tesisi Katsayısı girilmeden dönem oluşturulması yönünde düzenleme yapılmıştır. Önce dönem oluşturulmalıdır. 01.04.2019 tarihinden itibaren Sağlık Tesisleri tarafından yapılacak bordrolarda aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan 2 numaralı alan (Önceki Dönem Detay Aktar) ve 3 numaralı alan (Detay Bilgisi Gir) eklenmiştir. 2 numaralı alan Nisan 2019 sonrası dönemlerde kullanılacak olup, Sağlık Tesisinin detay bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmamışsa bu butondan önceki dönemde kullanılan detay bilgileri getirilecektir.

resim-3.jpg

3 numaralı alan (Detay Bilgisi Gir) tıklandığında aşağıda yer alan detay bilgileri giriş ekranı açılacaktır.

resim-4.jpg

4 numaralı alanda, Yönergenin 4. maddesinin 7. fıkrasında göre belirlenen Acil Servis Etkinlik Katsayısı seçilecektir.

5 numaralı alanda, Yönergenin 6. maddesinin 3. Fıkrasının a bendine veya 4. Fıkrasının a bendine göre rol katsayısı seçilecektir. Rol katsayısı kurum türüne göre Sağlık Tesisi Rolü veya ADSM/ADSH Rolü olacak şekilde otomatik olarak gelecektir.

6 numaralı alanda, Yönergenin 6. maddesinin 3. Fıkrasının b bendine göre Sağlık Tesisi Yatak Kapasite Kullanımı Katsayısı seçilecektir.

7 numaralı alanda, Yönergenin 6. maddesinin 3. Fıkrasının c bendine veya 4. Fıkrasının b bendine göre Tahakkuk Verisi Katsayısı seçilecektir. Tahakkuk Verisi Katsayısı kurum türüne göre Sağlık Tesisi veya ADSM/ADSH Tahakkuk Verisi Katsayısı olacak şekilde otomatik olarak gelecektir.

8 numaralı alanda, Yönergenin Ek-3 veya Ek-4 sayılı tablolarına göre Bölge Gelişmişlik Katsayısı seçilecektir.

9 numaralı alanda, Sağlık Tesisi Kalite Katsayısı belirlenen tesisler için işaretleme yapılacaktır. Belirlenmeyen tesisler bu alanda herhangi bir işlem yapmayacaktır.

10 numaralı alanda, 9 numaralı alan işaretli olan sağlık tesisleri için Yönergenin Ek-8 sayılı tablosuna göre Sağlık Tesisi Kalite Katsayısı seçimi yapılacaktır.

Veriler tamamlanıp kaydet butonu ile kaydedilecektir. Daha sonra bordro ekranında “Bordroyu Hesapla” butonuna basıldığında sistem önce Sağlık Tesisi katsayısını hesaplayacak, sonrasında bordro hesabını tamamlayacaktır.

Not: Acil Servis Etkinlik Katsayısı ve Sağlık Tesisi Kalite Katsayısına dair bilgiler Yönetim İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının https://sypd.saglik.gov.tr/ adresinden alınacaktır.

EKOBS Sözleşmeli Yönetici Ek Ödeme Bordrosu Güncellemesi Hakkında Duyuru için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim