• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Elastaz testi sindirim bozukluğu tespitinde yardımcı oluyor

Elastaz testi sindirim bozukluğu tespitinde yardımcı oluyor
Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel, Elastaz isimli bir test ile mümkün olduğunu, kişinin kilo dengesinin ve kilo ile ilgili sorunlarının tespit edilebileceğini bildirdi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel: "Elastaz testi sonuçları, enzimin seviyelerinin normalden düşük olup olmadığını gösterir ve sindirim sorunlarının nedenlerini belirlemeye yardımcı olabilir"

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden yapılan açıklamada, ideal kiloda bulunmanın ve bunu korumanın, genel sağlık için oldukça önemli olduğu vurgulandı. Açıklamaya göre, sindirim enzimlerinin eksik veya yetersiz düzeyde olması, kilo alamama sorununa neden olabiliyor. Pankreasın ürettiği sindirim enzimleri oldukça önemli bir rolü bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel sindirim enzimlerinin oranın tespitinin Elastaz isimli bir test ile mümkün olduğunu, kişinin kilo dengesinin ve kilo ile ilgili sorunlarının tespit edilebileceğini bildirdi.

Kilo almada önemli bir fonksiyon olan pankreasın ve pankreasın ürettiği sindirim enzimlerin oldukça önemli yolcuğunu belirten Gönel, "Bunlardan biri olan elastaz, pankreasın ürettiği bir sindirim enzimidir ve elastin adı verilen proteinin sindiriminde kritik rol oynar. Eğer elastaz eksik veya yetersiz üretiliyorsa, elastin sindirimi bozulabilir. Ayrıca yiyeceklerin yeterince sindirilememesine, kilo kaybına veya kilo alamamaya neden olabilir. Elastaz Testi, pankreasın elastaz üretimini değerlendirmek ve elastaz eksikliği veya yetersizliği gibi sorunları teşhis etmek için kullanılır. Elastaz testi sonuçları, enzimin seviyelerinin normalden düşük olup olmadığını gösterir ve sindirim sorunlarının nedenlerini belirlemeye yardımcı olabilir." ifadelerini kullandı.

Gönel, Elastaz Testi sonuçlarının düşük olması ve elastaz eksikliği teşhis edilmesi durumunda doktorların genellikle sindirim enzim replasman tedavisi önerdiklerini aktararak, "Sindirim enzim replasman tedavisi, eksik olan sindirim enzimlerini yerine koymayı amaçlıyor ve besinlerin daha iyi sindirilmesini ve emilmesini sağlıyor. Bu tedavi kilo alamama sorunu olan kişilerin kilo alımını sağlayarak beslenme eksikliklerini önleyebilir. Kilo alamama sorunu olanların elastaz testi yaptırmalarının çözüme ulaşmada fayda sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 814 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim