• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 26 °C

Elazığ Şehir Hastanesi'nde günde 6 bin poliklinik yapılıyor!

Elazığ Şehir Hastanesi'nde günde 6 bin poliklinik yapılıyor!
Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat: (Şehit Polis Fethi Sekin Şehir Hastanesi) Şu anda günlük 6 bin civarında hasta geliyor. Açıldığımız günden bu yana 350'nin üzerinde ameliyat gerçekleştirdik. 370 civarında yatan hastamız var"

Elazığ Sağlık Müdürü Cahit Polat, Sağlık Bakanlığınca kentte kurulan Şehit Polis Fethi Sekin Şehir Hastanesinin günlük 6 bin civarında hastaya hizmet verdiğini belirterek, "Açıldığımız günden bu yana 350'nin üzerinde ameliyat gerçekleştirdik. 370 civarında yatan hastamız var." dedi. 

Sağlık Bakanlığınca 2003'te uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Projesinin ikinci fazını oluşturan şehir hastanelerinin altıncısı olarak Elazığ'da kurulan Şehit Polis Fethi Sekin Şehir Hastanesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Elazığ Sağlık Müdürü Polat, toplantıda yaptığı sunumda, 1 Ağustos itibarıyla hizmet vermeye başlayan şehir hastanesinin 7 yıldızlı otel konforunda olduğunu söyledi.

Hastaneye kurulduğu günden bu yana büyük bir ilgi olduğuna işaret eden Polat, "Şu anda günlük 6 bin civarında hasta geliyor. Bu sayı eski Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hasta sayısı ile aynı. Açıldığımız günden bu yana 350'nin üzerinde ameliyat gerçekleştirdik. 370 civarında yatan hastamız var." diye konuştu.

Hastanenin 340 bin metrekare arsa üzerinde kurulu olduğunu, hastanenin 4 ayrı girişi bulunduğunu dile getiren Polat, bin 38 yatak kapasitesine sahip hastanede bunlardan 169'unun çift kişilik, diğerlerinin ise tek kişilik özel odalar olduğunu aktardı.

Polat, "16 suit odamız mevcut. 160 yoğun bakım ünitemiz, 220 polikliniğimiz, 26 hemodiyaliz cihazımız, 39 ameliyat hanemiz, 4 acil girişimiz, 2 helikopter pistimiz bulunmakta." dedi. 

- Siyasiler ve sivil toplumdan övgü

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana ülkede refah düzeyini artırdığını, milli geliri yükselttiğini belirtti.

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan da yapılan bu yatırımın şehrin kalkınmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Bu güzel yatırımın Elazığ'a yapılmasını sağlayan herkese teşekkür ettiğini dile getiren Kaplan, "Şehrin gelişmesine imkan sağlayan bu hastanenin yanı sıra iş adamlarınca farklı yatırımların da yapılacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Semih Işıkver de ülkede bu şekilde devasa yatırımları görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İbrahim Kayaoğlu da hastaneyi çok beğendiklerini, bu yatırımların sürmesini beklediklerini kaydetti.

Toplantıya katılanlar, yapılan sunumun ardından hastanenin birimlerini gezdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6924 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim