• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Elazığ'da korkunç cinayet! Öz annesini boğarak öldürdü

Elazığ'da korkunç cinayet! Öz annesini boğarak öldürdü
İstanbul'da annesi 57 yaşındaki Belgin Hızal’ı 26 Aralık 2015’te boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 32 yaşındaki Aslı Sönmezler’in davasında sanık avukatı, yeniden rapor alınmasını talep etti.


İstanbul'da annesi 57 yaşındaki Belgin Hızal’ı 26 Aralık 2015’te boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 32 yaşındaki Aslı Sönmezler’in davasında sanık avukatı, yeniden rapor alınmasını talep etti.


"ANNE OLAMAYACAĞI KORKUSUYLA İLAÇLARINI ALMADI"


İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki günkü duruşmayı Aslı Sönmezler’in ABD’de yaşayan babası Haluk Sönmezler ile üvey annesi Arzu Sönmezler de izledi. Üvey annesi Arzu Sönmezler, “Aslı anne olamayacağı korkusuyla ilaçlarını almadı ve hastalığı bu yüzden ilerledi” dedi. 


AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ


Duruşma savcısı, Adli Tıp Kurumu raporuna göre sanığın ceza ehliyeti bulunduğunu belirterek ‘Üst soyu öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Şikâyetçi tarafın avukatı “Aslı’ya akıl hastalığı teşhisi konulmamıştır” dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 
 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 26 Aralık 2015 tarihinde sanık Aslı Sönmezler annesini boğarak öldürdükten sonra 155'i arayarak polise teslim oldu. Olay yerine giden jandarma, Aslı Sönmezler'i kendilerini beklerken, 57 yaşındaik annesi Belgin Hızal'ı da mutfakta yüzüstü yerde yatar vaziyette buldu. Adli Tıp Kurumu'nca annenin boğma sonucu öldürüldüğü belirlendi. Tanık olarak dinlenen Belgin Hızal'ın teyzesi Cavide Y., Aslı Sönmezler'in ABD'de üniversite bitirdiğini, kendisinin akıl hastası olduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Belgin Hızal'ın ablası tanık Elvide H. de kız kardeşiyle A.S'nin arasında çoğu zaman tartışmalar yaşandığını, tartışmaların nedenin kızının ruhsal rahatsızlığından kaynaklandığını ifade etti. 

 CİNAYET EVİNDEN ASLI SÖNMEZLER’İN HATIRA DEFTERİ ÇIKMIŞTI

Aslı Sönmezler’in el yazması hatıra defterinde, “Ben belki para fakiri değildim ama sevgi fakiriydim. Gerçi hala da öyleyim çünkü 2 sene önce çok uyku ve uykusuzluktan şizofren bir dünya yarattım kendime. Sonunda bir gün okul benim bu uyuşturucu ve uykusuzluğumu duydu ve beni hastaneye kapattı. Çıktığımda bir tek en iyi arkadaşım dediğim insana bu şizofren dünyamı gidip herkese söylemiş. Ailem de var zaten. Babam kendisi bizzat kocaman yalan bir dünyada yaşıyor. Aile hayatımda sürekli baskı altındaydım. Çünkü daha önce de söylediğim gibi benim babam sapık. Benim annem insanı çok kolay çıldırtma kabiliyetine sahip bir kadındır. Nasıl anlatsam bilemiyorum o yüzden anlatmayacağım. Ancak olay şöyleydi. Uyuşturucuyu bıraktıktan birkaç hafta sonra annem bir gün eve gelip beni  hala uyuşturucu kullanmakla suçlamaya başladı. Ben de o ara çok spor yapıyordum, adrenalin patlaması anlayacağınız. Benim üzerime geldi . Bende o an kontakt bir attı. Ben annemi çok korkunç bir şekilde dövdüm. Hem de öyle böyle değil. Kavga bitip annemi evden attığımda, bütün sokak pencerelere çıkmış bizi dinliyordu. Düşünün yani ne canice bir kavga. Hatırlıyorum bir ara annemin üstüne gırtlağına öyle sıkı sarılmış duruyordum ki bir an hatta birkaç an düşündüm ‘Öldüreyim mi Aslı‘ dedim kendi kendime ‘bütün derdin biter’. O zaman anladım cinnet geçirmek neymiş diye. İnsanlar nasıl bütün aileyi öldürüyorlar anladım” ifadeleri yer almıştı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4458 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim