• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

En merak edilen zayıflama yöntemleri

En merak edilen zayıflama yöntemleri
Yaz geldi, herkes kilo derdinde! Diyet yapmak istemeyenler ilginç yollara başvuruyor! Peki hangi yöntemler çok tecih ediliyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay şöyle söylüyor:

Yaza girdiğimiz dönemlerde herkeste bir zayıflama telaşıdır gidiyor. Bende de dahil olmak üzere çevremdeki herkes diyet, spor derken fazla kilolarını atmaya çalışıyor. Gidilen spor salonları, estetik merkezleri, plastik cerrahlar, diyetisyenlerin haddi hesabı yok.

Kimi aldığı maaştan biraz artırıp zayıflama işlemlerine giriyor kimi kredi kartıyla taksitle güzelleşmek istiyor. Ödemeler çeşitli yollardan yapılırken zayıflama işlemleri de birbirinden farklı yöntemlerle yapılmaya çalışılıyor.

Yaza girdiğimizde neden bu tür işlemler hızlanır bilinmez ama tahminler arasında "Bikini giyeceğim", "İnce kıyafetlerden yağlarım fışkırıyor", "Yolda yürürken herkes kiloma bakıyor", "Düğünüm var", "Artık daha fit bir bedene sahip olmalıyım" cümleleri geçiyor...

Peki kişiler en çok hangi yöntemleri tercih ediyor. Uzmanlara göre, sağlıklı beslenmeyle yavaş yavaş kilo verilmeli. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay şöyle söylüyor:

"Türkiye'de yanlış yapılan çok şey var. Zayıflama konusunda yanlış yapılan ilk şey zayıflamak isteyenlerin diyet ürünlerine yönelmesi, bilinçsizce günlük yiyeceklerindeki kaloriyi kısıtlaması, bunun yanında günlük beslenmeyle beraber spora aynı anda başlaması. O güne kadar ciddi mesafe yapmayan, ciddi yürümeyen bir insanın ''Diyete başladım'' dediği gün yürümeye başladığını, kondisyon araçları kullanmaya başladığını görebiliyoruz.

Ayrıca "Zayıflatır" diye diyet ürünlerine itibar gösteriyoruz. Bunlar yanlış yapılanlar.Bir insan diyet yaparken yağsız peynir yiyor ise daha sonrada ilerleyen zamanlarda da ömür boyu yağsız peynir yiyecekse bugünden başlasın. Bir insan diyet yaparken tavuk göğsünden başka et yemeyecekse ömür boy tavuk eti yiyeceğim diye kendini kodlasın. Bir insan sebzeyi haşlayarak yiyorsa kilo verinceye kadar haşlanmış sebze yiyip sonra yememezlik yapmasın. Yani günlük beslenme standartlarının dışına çıkılmaması yüzde yüz gerekli.

Bunun hem sağlık açısından hemde vücudun metabolizması açısından sakıncaları vardır. Birincisi bir insan devamlı yağsız salata yiyemeyeceğine göre, light yoğurt yiyemeyeceğine göre, bir insan devamlı sebze haşlaması yiyemeyeceğine göre, devamlı yağsız peynir, çökelek yiyemeyeceğine göre, zaman zaman bütün peynirlerden, bütün etlerden günlük yaşam içinde diyet yapıyorum dediği zamanlarda bu yöne baş koymaması gerekiyor. Çünkü bu yönde zaten verecekleri kilo üç beş kilodur. Ondan sonra bunlara devam etseler de kilo veremediklerini görürler ama onu geri almaya kalktıklarında çok kısa sürede geri alırlar."

Peki bu bilgileri almışken insanlar nasıl yöntemlerle kilo vermeye çalışıyor? Çoğumuzun bildiği yöntemler hakkında uzmanlardan bilgiler aldık... İşte o yöntemler

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...  

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4894 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim